Linecký koláč s ricottou a broskvemi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g ricotta
    • 3
      ks broskve cerstve
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička škrobová moučka
    • koriandr - mletý pul lzicky (necele)
    • 3
      lžíce hnědý cukr muze byt i vice - podle chuti
    • mandlové lupínky na ozdobeni
  • Testo
    • 100
      g pohanková mouka
    • 120
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 50
      g cukr
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených ingrediencí zpracujeme hladké těsto, zabalíme do folie a necháme na 30 minut odležet v lednici.
2
Broskve oloupeme, nakrájíme na kousky a umixujeme společně s cukrem, vejcem a škrobem. Ricottu propasírujeme přes sítko do mísy a smícháme s broskvovou směsí, přidáme koriandr a vše dobře promícháme.
3
Těsto vyválíme na pečícím papíru a přeneseme do koláčové formy (28 cm) i s papírem tak, abychom měli vytvořeny i okraje. Dno těsta propícháme vidličkou. Na těsto vylijeme směs z ricotty a broskví, ozdobíme mandlovými lupínky nebo nastrouhanou čokoládou. Dáme upéct do předehřáté trouby na 180-200°C po dobu 30 - 40 minut (podle trouby). Necháme vychladnout.
Zařazení: Moučníky Koláče Řezy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.