Linecké se solamylem

Střední
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Solamyl (bramborový škrob) 200 g
Tuk 280 g
Moučkový cukr 180 g
Žloutek 2 ks
Citronová kůra
z jednoho citronu
 
Citronová šťáva
z jednoho citronu
 
Marmeláda  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Na vál prosijeme mouku, přidáme solamyl a ostatní ingredience. Zpracujeme těsto, můžeme nechat odpočinout v chladu.
Pak vyválíme a vypichujeme různé tvary, vždy polovinu s dírkou uprostřed.
Slepujeme s pikantní marmeládou (rybízovou nebo meruňkovou).
Upečené těsto je pikantní, svěží a jemně nakyslé, je křehké a hned po slepení se může jíst (nemusí se nechat odležet).
Z tohoto těsta lze i vypichovat různé tvary bez dírek a může se slepovat krémem a povrch namočit do čokolády, další varianta např. ořechová nádivka a navrch např. poleva citronová, kávová apod.
Tak lze z jednoho těsta udělat více druhů cukroví.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1
Reklama
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Linecké se solamylem

Komentáře

  1. Anna Č.   05.12.2007 | 16:17 | reagovat |

    Dobrý den.Odpověď pro Šárku.Solamyl žádný.A Věrce odpověděla za mne Jana.Žloutky syrové.Přiznám se,že linecké těsto se solamylem jsem ještě v literatuře nikdy neviděla.

  2. Jana Tomčíková   05.12.2007 | 12:43 | reagovat |

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  3. Věrka   05.12.2007 | 11:34 | reagovat |

    Paní Anno, do těsta z Lince dáváte žloutky vařené nebo syrové?

  4. Marketa   03.12.2007 | 21:35 | reagovat |

    Tenhle recept uz tady je, zkousela jsem ho, ale moc me nenadchl... skrob tam tak nejak krupal mezi zubama.

    1. recepty73   06.12.2010 | 21:14 | reagovat |

      ...ano,škrobu je tu opravdu hodně :-( a je cítit :-(

  5. olga stefanova   02.12.2007 | 18:57 | reagovat |

    Tento recept jsem převzala od své maminky.Je super. Výhodou je, že se nemusí uležet. Pekla jsem je už kdysi holkám na strední, když mi bylo 18, dceři na svatbu, každý rok na vánoce a i během roku jako moučník. Nejlepší jsou s ostřejší rybízovou marmeládou. Zdravím Olina Dávám za 1

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web