Autor:

Linecké cukroví s kokosem

Střední
Těsto
Máslo
, nebo Hera
250 g
Hladká mouka 260 g
Moučkový cukr 90 g
Vanilkový cukr 1 balení
Kokos 120 g
Vejce 1 ks
Citronová kůra  
Skořice 15 g
Na dohotovení
Zavařenina
v původním receptu byla jahodová
 
Čokoládová poleva
nebo čokoláda na vaření + máslo nebo ztužený tuk
 
Strouhaný kokos  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Ze surovin vypracujeme těsto a necháme do druhého dne odpočinout v lednici. Potom rozválíme a vykrajujeme tvary.

Upečeme (na suchém plechu nebo plechu vyloženém papírem).

Spojujeme zavařeninou a máčíme v čokoládové polevě. Po částečném zaschnutí posypeme kokosem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.5 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 8x)
Reklama
Medovník Medové slunce pro milé chvíle s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Linecké cukroví s kokosem

Komentáře

  1. Michaela Rau   02.01.2007 | 8:10 | reagovat | závadný

    Je pravda, že se těsto hodně lepí, zkusila jsem místo mouky podsypávat cukrem moučka, je to lepší. Skořice jsem se taky bála, když jsem pekla na svatbu, dala jsem jen poloviční množství, ale při pečení na vánoce už jsem dala celý sáček..Výborné, recept jsem předala dál

  2. Jitka Budějovská   16.12.2006 | 16:35 | reagovat | závadný

    Těsto je špatné, dost se lepí, aby šlo válet, musela jsem přidat ještě hodně mouky, jinak skořici jsem radši nedávala, je to divné, skoro celý sáček skořice do kokosového těsta...

  3. Jana Han   13.12.2005 | 4:10 | reagovat | závadný

    Vyvalovani testa mezi sacky jde skutecne perfektne a muze se jen sloupnout vrchni plat a zacit vykrajovat a pak neni problem jak dostat tvary z valu. Dalsi pomucka, jak vyvalet stenomerne silne testo jsou pro me dve tycky v pozadovane sile vyvaleneho testa,. Kazdou tycku na jednu stranu a to ve vzdalenosti valecku. Mohou se i prilepit na val. Pak uz roluji valecek po tyckach a nemusim davat pozor a mam testo vsude stejne sily.

  4. Marie Svobodová   12.12.2005 | 19:13 | reagovat | závadný

    Pokud se mi těsto lepí vyvaluji mezi dvěma rozřezanými mikrotenovými sáčky, mikroten můžete dle potřeby odlepit, těsto otočit atd., dělá se to dobře.

  5. Di   12.12.2005 | 6:29 | reagovat | závadný

    Proto je dobré nechat těsto odpočinout v lednici, třeba i několik dní. Mě se těsto spíše drobí než lepí, hlavně pokud je čerstvé. Letos jsem ho kupodivu měla úplně bez problémů (jenže nevím, čím to bylo). Při lepení těsta pomůže dát váleček na chvíli do mrazáku. Od válu vykrojené tvary odříznete.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web