Autor:

Lilková polévka

40 minut PT0H40M
Střední
Porce: 5
Ingredience
Lilek
cca
1 kg
Kapie
může být i nakládaná
2 ks
Olivový olej  
Česnek 2 stroužek
Rajče 4 ks
Zeleninový vývar 750 ml
Pepř drcený  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

1) Lilek a kapie rozpůlíme a rozkrojenou stranou dolů položíme na gril nebo suchou pánev a grilujeme, dokud dužina nezměkne a slupka nezčerná. Poté oloupeme slupku a ugrilovanou dužinu nakrájíme.

2) V hrnci rozpálíme olej, vhodíme česnek a nakrájená rajčata zbavená semínek, což smažíme cca 2-3minuty. Přisypeme lilek a kapie, zalijeme vývarem a opepříme. Přivedeme k varu a poté vaříme cca 5minut. Odstavíme a necháme vychladnout.

3) Zeleninový vývar rozmixujeme tyčovým mixérem nebo v robotu a potom prohřejeme a už jen baštíme.

PS: výborné s krutonky, druhý den je krásně rozležená a moc chutná i malým dětem :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Chilli con carne na pivě Pěkně ostrá mexická kuchyně. Recepty, které stojí za to vyzkoušet Články z

Komentáře k receptu: Lilková polévka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web