Lilková omáčka na těstoviny

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • lilek
    • rajčata
    • česnek
    • cibule
    • rajský protlak
    • provensálské koření
    • sůl
    • cukr
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a sůl. Podle potřeby (a konzistence) přidáme rajčatový protlak nebo kečup. Dochutíme cukrem.
2
Pro velké masožravce je možné obohatit o mleté maso - v tom případě ho opečeme na cibuli ještě před lilkem.

Komentáře k receptu

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    27. 7. 2008 03:10

    no to je náhoda, na podobné jídlo se chystám, ale nebudu ten lilek dusit, rozložím plátky na plech, okoření, a pak položím na těstoviny s rajč. omáčkou a posypu sýrem..

  • radek tucek
    radek tucek |

    26. 7. 2008 21:16

    Výborné, použil jsem koření na špagety.

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    8. 7. 2008 15:28

    moc dobré a jednoduché

  • vendula
    vendula |

    18. 3. 2008 07:27

    Vynikající. Přidala jsem kuřecí maso na nudličky. Chuť lilku je úžasná.

  • Hanka
    Hanka |

    7. 6. 2006 17:14

    Tak jsem to dneska připravila k večeři - levné, rychlé a dobré, jen je třeba lilek dělat chvilku déle, jinak je moc křupavý, což mi v omačce vadí, prima recept a maso tam být nemusí:-)

  • Anonym
    Anonym |

    1. 5. 2006 17:11

    Docela fajn.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    10. 2. 2006 07:05

    S tým baklažánom máte pravdu, je výborný a bohužiaľ u nás málo doceňovaný. Vďaka za každý recept s ním.

  • Airan
    Airan |

    9. 2. 2006 18:08

    Souhlasim s komentarem Heleny - lilek je vyborny, je to nase oblibena zelenina. Dovolim si to ohodnotit hned , proze tu omacku uz znam a davam jak na testoviny , tak na ryzi. Mlete maso v tom opravdu neni neni na zavadu:-))

  • Helena
    Helena |

    9. 2. 2006 17:20

    Jako testoviny jsem pouzila ravioly plnene masem.Omacka vyborna,lilek je neco,co vzdy zvedne chut,v tomto pripade i konsistenci.