Lilek po česku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek středně velký
    • 4
      ks brambory nové
    • 1
      lžíce sádlo
    • anglická slanina kousek
    • 1
      ks cibule
    • petrželová nať
    • sůl
  • Varianta pro VEGETARIÁNY
    • olivový olej místo sádla
    • uzené tofu místo slaniny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek i se slupkou nakrájíme na kostičky asi 1 cm velké. Osolíme je a necháme opotit 20 minut. Pak je vymačkáme (lilek obsahuje hodně malinkých vzduchových bublinek, když vzduch nevymačkáme, bude lilek při vaření buď suchý nebo nasákne mastnotou).
2
Na pánvi rozehřejeme sádlo (olivový olej) a lilek na něm orestujeme. Restujeme stále na plný výkon vařiče.
3
Mezitím si očistíme brambory, nakrájíme je na menší kousky a uvaříme do měkka v osolené vodě se snítkou petrželové natě. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenčí půlkolečka. Slaninu (uzené tofu) nakrájíme na kostičky a společně s cibulkou osmažíme dozlatova. (V případě tofu smažíme na oleji.)
4
Až máme lilek pěkně měkký, odstavíme ho, zamícháme do něj lehce rozmačkané brambory a restovanou cibulku se slaninou. Dosolíme podle chuti.

Komentáře k receptu

  • Mata Jureková
    Mata Jureková |

    9. 4. 2010 20:09

    Zajímavý a chutný recept. Dávám si do oblíbených :)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    8. 9. 2009 07:59

    Hezký recept, jak do jídla propašovat lilek, aby si chlap nevšiml ;-) Dík :-)