Lilek plněný jogurtem

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek
    • česnek
    • bílý jogurt
    • sůl
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek nakrájíme na zhruba 1 cm tlusté plátky a dáme vypotit. Na pánvičce rozehřejeme olej a na něm pak lilek osmažíme z obou stran.
2
Mezitím si připravíme ochucený jogurt tím, že do něj přidáme česnek a sůl podle chuti. Osmažené plátky lilku necháme na ubrousku okapat od oleje, přehneme jej napůl a takto vzniklou kapsu plníme jogurtem.
3
Podáváme například s bramborem.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    20. 5. 2010 20:10

    Verim, ze tohle je dobrota, kamaradka z Kyjeva nakrajela rajcata na platky, natrela jogurtem smichanym a trochou majonezy, prolisovanym cesnekem a spetkou soli a mleteho cerneho pepre. Namazala na platky rajcat a posypala zelenou cibulkou. Vzdy podavala ke grilovanemu masu a bylo to Taaaaak Dobreeeee:)

  • JANA ŠKORNIKOVÁ
    JANA ŠKORNIKOVÁ |

    19. 5. 2010 13:09

    tak to se omlouvám.křičet jsem nechtěla.ale bylo moc dobré.mňam.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    18. 5. 2010 20:34

    Jo Jani - a prosím nekřičet, ano? Díky!. (Na netu se psaní velkými písmeny vere jako křik... kromě toho se velice špatně čte takto napsaný delší text...).

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    18. 5. 2010 20:32

    Takto velice podobně se lilek připravuje v bulharsku, jen se používá bulharské "kyselo mljako", což je něco ja ko velice hustý bílý jourt. A lilek se neloupe...

  • JANA ŠKORNIKOVÁ
    JANA ŠKORNIKOVÁ |

    18. 5. 2010 19:31

    LILEK OLOUPEME NEBO NE?DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ.