Lilek dušený s kroupami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks lilek větší
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      stroužek česnek
    • rajský protlak
    • bazalka
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej
    • 200
      g kroupy
    • petrželka
    • sýr nebo parmazán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nasekanou cibulku osmahneme na oleji a přidáme rozmačkaný česnek. Přisypeme lilky nakrájené na kostičky. Dochutíme solí, pepřem, bazalkou sušenou nebo čerstvou. Necháme pod pokličkou asi tak 10 min. dusit. Lilky pustí vodu, popřípadě podlijte.
2
Poté přidáme rajčatový protlak a ještě asi 5-10 min. dusíme. Popřípadě dosolíme a dopepříme. Lilky musí být měkké, ale neměly by být rozvařené.
3
Kroupy připravíme podle návodu na obalu. Doporučuji zakoupit kroupy předvařené, které potom máte za 10 min. hotové. Na talíř servírujeme kroupy, které zalejeme lilky. Můžete posypat strouhaným sýrem a kdo má rád, tak doporučuji i s parmezánem.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • MartinV
    MartinV |

    24. 1. 2007 00:15

    Tak jest, případně ječmen. A místo protlaku mix z oloupaných rajčat.

  • Jana Z
    Jana Z |

    22. 1. 2007 09:43

    Opět zeleninová dobrota. S těma kroupama zajímavý nápad, dovedu si představit i vařenou špaldu.