Autor:

Levný jablkový koláč

Střední
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Skořice 1 lžička
Moučkový cukr 50 g
Citronová kůra 1 ks
Máslo 80 g
Vejce 1 ks
Mléko 5 lžíce
Náplň
Jablka 1 kg
Máslo 30 g
Cukr 100 g
Rozinky 50 g
Skořice  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Uvedené suroviny vypracujeme v těsto. Rozdělíme na dva díly. Jeden díl vyválíme, položíme na vymazaný plech, potřeme jablkovou směsí a zakryjeme druhým plátem, propícháme vidličkou, potřeme mlékem a upečeme.

<BR>Jablková náplň: oloupaná jablka pokrájíme na plátky, dusíme na másle, přidáme cukr, rozinky, skořici a zamícháme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Levný jablkový koláč

Komentáře

  1. ajka   09.12.2011 | 13:39 | reagovat |

    výborný koláč! rychlý, jednoduchý, výborný :-) akorát cukru bych dala méně

  2. monika K.   06.05.2007 | 15:17 | reagovat |

    Milá Radka,jablková nápln dobre chutí aj bez tepelnej úpravy.Dobrú chuť :-) Monika zo Slovenska

  3. Petra   04.11.2006 | 15:26 | reagovat |

    Prave jsem dodelala tento kolac a nijak me nenadchnul,testo se celkem spatne zpracovava a prijde mi dost suchy,je to mozna jablky,nevim.Jinak dala jsem na radu a delala jsem ho z dvojte davky.Musim vsak rict ze k caji nebo ke kave spatny neni.Pripomina pi skoricove susenky:o)Tak dekuji za recept

  4. Jana Povolná   20.03.2006 | 0:48 | reagovat |

    mám hodně podobný recept a na velký plech dávám půl kila polomouky,půl hery,prdopeč celý(dále stejně)...náplň nedusím,dávám jablíčka nastrouhané syrové posypané cukrem,rozinkami,skořicí a pokapané rozpuštěným máslem (někdy i zapomenu)...při pečení se to také rozdusí..někdy obměňuji a místo jablek použiji tvarohovou náplň s rozinkami ...hotové lehce pocukruji....tento recept u nás patří k těm nejoblíbenějším....

  5. Jitka   19.03.2006 | 19:46 | reagovat |

    Dělám ho taky, ale těsto z dvojité dávky, jinak je ho na větší plech málo. Náplň dělám dopředu, takže ji dávám studenou, ale myslím, že teplá může být taky.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web