Levný jablečný závin

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks bílý jogurt
    • 250
      g hera
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g jablka
    • 1
      lžíce skořicový cukr
    • 3
      lžíce rostlinný olej (Na potření)
    • 10
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, jogurtu a tuku vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Rozdělíme ho na dva stejné díly, které vyválíme na tenkou placku, poklademe nastrouhanými jablky, zasypeme skořicovým cukrem, zabalíme, potřeme olejem a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 30 minut. Po upečení bohatě pocukrujeme.
Zařazení:
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    8. 3. 2013 21:07

    Mojí host family v Anglii chutnal, ještě si na to dali horkej vanilkovej pudink, tak jestli vás to někoho zaujalo :D Někdy dávám místo rozinek nasekané vlašské oříšky nebo lískáče. Jinak jsem taky musela dát víc mouky, ale vyválela jsem z toho 5 nohavic, takže jsem musela dát i víc náplně. Tak jak tak koukám na fotky u jiných receptů, koukám, že většina z vás to balí jakoby do rolády. Osobně mám radši víc náplně, takže když rozválím těsto, a dám nápln doprostřed, tak to pak přiklopím těstem z jedné strany a pak z druhé - jako když se balí dárky... těsto se překrývá navrchu tak 1-2 cm, vejde se tam víc jablek. Na tomhle receptu se mi líbí, že je těsto je křehké a nedrobí se tolik jako listové.

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    6. 12. 2005 01:36

    testo mi prislo bez chuti.nevim cim to bylo pracovala jsem podle receptu.Musela jsem i pridat jablka,bylo jich malo (500g)na 2 zaviny.Moc nam nechutnal....

  • Simona N.
    Simona N. |

    23. 9. 2005 15:48

    To je dobrý, právě přemýšlím, jestli na to budou tady v Londýně stačit prodávané produkty a moc mě potěšilo, když jsem narazila na příspěvek od slečny, která už má s pečením v Anglii zkušenosti. Tak to taky vyzkouším. Děkuji S.

  • Veronika H.
    Veronika H. |

    19. 9. 2005 13:22

    Pani Jane z VM moc dekuju za radu. Pridavala jsem mouku do doby nez se testo prestal lepit a vysledek byl skvely.Testo se netrhalo bylo pevne a presto jemne.Jednoduchy a doby recept.V.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    13. 9. 2005 13:21

    Zdá se mi - podle jiných, podobných receptů na závin - že je toho tuku tam moc, když je tam ještě jogurt. Zkusila bych dát toho tuku tolik, aby s jogurtem dal těch 250 g. Jinak, když se těsto lepí,. je nutno přidávat mouku a zapracovávat, až je pěkné vláčné, nelepivé. Chce to trpělivost a trochu času.

  • Veronika H.
    Veronika H. |

    13. 9. 2005 13:10

    Prestoze testo se mi hrooozne lepilo a fakt jsem se bala co z toho bude, vysledek byl velmi zdarily a strudl tady v Lodyne chutnal vsem. Pridala jsem jeste orechy a rozinky do naplne. Sice uz pak nebyl tak "levny" ale byla to mnamka:o). Prosila bych ale stejne o radu.Jakou mouku mam pouzit mouku aby se mi to nelepilo???Vim ze polohrubou ale nejak nevim jaka je tady v Anglii polohruba!:o)Dekuju....V.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 6. 2005 12:12

    Prosim o doplněni o jakou velikost jogurtu se jedná Helena

  • Lucie
    Lucie |

    23. 1. 2005 13:45

    Tady v Birminghamu sem z neho taky docela na vetvi, haha. Akorat mi prijde celkem mastny, mozna je to tim, ze jsem tam dala misto hery maslo? Taky mi prijde, ze se dost rozpek do sirky ... nebo je to proste jenom blbym kucharem ... Teda jako chutna to dobre, ale ne jako od maminky :o))

  • pavel suchanek
    pavel suchanek |

    5. 10. 2004 21:29

    cely queenstown bylze strudlu na vetvi