Autor:

Levný jablečný závin

Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 300 g
Bílý jogurt 1 ks
Hera 250 g
Sůl 1 špetka
Jablka 500 g
Skořicový cukr 1 lžíce
Rostlinný olej
(Na potření)
3 lžíce
Moučkový cukr 10 lžíce

Postup přípravy:

Z mouky, jogurtu a tuku vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Rozdělíme ho na dva stejné díly, které vyválíme na tenkou placku, poklademe nastrouhanými jablky, zasypeme skořicovým cukrem, zabalíme, potřeme olejem a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 30 minut. Po upečení bohatě pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1

Komentáře k receptu: Levný jablečný závin

Komentáře

  1. TheKacabi   08.03.2013 | 21:07 | reagovat |

    Mojí host family v Anglii chutnal, ještě si na to dali horkej vanilkovej pudink, tak jestli vás to někoho zaujalo :D Někdy dávám místo rozinek nasekané vlašské oříšky nebo lískáče.
    Jinak jsem taky musela dát víc mouky, ale vyválela jsem z toho 5 nohavic, takže jsem musela dát i víc náplně.
    Tak jak tak koukám na fotky u jiných receptů, koukám, že většina z vás to balí jakoby do rolády. Osobně mám radši víc náplně, takže když rozválím těsto, a dám nápln doprostřed, tak to pak přiklopím těstem z jedné strany a pak z druhé - jako když se balí dárky... těsto se překrývá navrchu tak 1-2 cm, vejde se tam víc jablek.
    Na tomhle receptu se mi líbí, že je těsto je křehké a nedrobí se tolik jako listové.

  2. marcela slamdeckova   06.12.2005 | 1:36 | reagovat |

    testo mi prislo bez chuti.nevim cim to bylo pracovala jsem podle receptu.Musela jsem i pridat jablka,bylo jich malo (500g)na 2 zaviny.Moc nam nechutnal....

  3. Simona N.   23.09.2005 | 15:48 | reagovat |

    To je dobrý, právě přemýšlím, jestli na to budou tady v Londýně stačit prodávané produkty a moc mě potěšilo, když jsem narazila na příspěvek od slečny, která už má s pečením v Anglii zkušenosti. Tak to taky vyzkouším. Děkuji S.

  4. Veronika H.   19.09.2005 | 13:22 | reagovat |

    Pani Jane z VM moc dekuju za radu. Pridavala jsem mouku do doby nez se testo prestal lepit a vysledek byl skvely.Testo se netrhalo bylo pevne a presto jemne.Jednoduchy a doby recept.V.

  5. Jana z VM   13.09.2005 | 13:21 | reagovat |

    Zdá se mi - podle jiných, podobných receptů na závin - že je toho tuku tam moc, když je tam ještě jogurt. Zkusila bych dát toho tuku tolik, aby s jogurtem dal těch 250 g. Jinak, když se těsto lepí,. je nutno přidávat mouku a zapracovávat, až je pěkné vláčné, nelepivé. Chce to trpělivost a trochu času.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web