Letno-jarní salát

Hodnocení:

Moje:

15 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks ledový salát
    • 1
      ks mrkev
    • 10
      ks cherry rajčátka
    • 10
      ks ředkvička
    • 2
      ks vařená vejce
    • 150
      g sýr niva
    • 1
      kelímek bílý jogurt 150-200g
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očistíme si ledový salát, mrkev, rajčátka a ředkvičky.Dáme si vařit dvě vejce. Salát nakrájíme na nudličky, mrkev a ředvičky na kolečka nebo půlkolečka a rajčátka na půlky. Vše si zamícháme ve větší míse a můžeme zalít lžicí olivového oleje (není nutné). Vejce si necháme vychladnout a do misky si dáme bílý jogurt, do něj nastrouháme nebo nadrobíme na jemno nivu a zamícháme. Salát nandáme na talíř na čtvrty nakrájené vejce, zalijeme ochuceným jogurtem a opepříme. Můžeme osolit, ale sýr je dost slaný(já už nedosoluji). Salát podáváme jako příohu k pečeným nebo grilovaným masům nebo jako lehkou večeři s rozpečenou bagetkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.