Letní smetanáč s ovocem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hnědý rum
    • maliny
    • mandarinky
    • kiwi
    • 250
      ml šlehačka ke šlehání doporučuji Cremefine
    • zakysaná smetana Cremefine - je nejlepší, protože je hodně hustá
    • moučkový cukr
    • dětské piškoty
    • ovoce nejlepší je ale ovoce barevně výrazné jako jahody, ostružiny, borůvky (mohou být i třešně, broskve,

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šlehačku ušleháme dopevna, smícháme se dvěma zakysanými smetanami a moučkovým cukrem podle chuti. Kulatou formu (používám tu na pečení dortu) vyložíme potravinářskou fólií a celé dno poklademe piškoty namočenými v rumu, na ně natřeme vrstvu smetany se šlehačkou a poklademe ovocem. Ovoce jako jahody, broskve, kiwi krájíme na plátky. Dáme druhou vrstvu piškotů máčených v rumu, krém a poslední vrstvu ovoce, které úhledně poskládáme a zalijeme želatinou, připravenou podle návodu na obalu. Dáme vychladit min. na 3 hodiny. Podáváme zdobené ovocem a mátou.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Mirka K.
    Mirka K. |

    3. 7. 2008 17:52

    Dělala jsem s malinami, je to opravdu delikatesa.

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    16. 6. 2008 20:30

    Je to výborný, nepečený dort. Dělám ho už spoustu let. Recept je velice známý, proto se divím, že je jenom 1x hodnocen. Někdy v televizi - Prima vařečce, cukrářka piškoty zamíchala do krému (vyšlehané šlehačky, zakysané smetany...). Piškoty se lépe obalí krémem, rychleji změknou a natáhnou úžasnou chuť krému. Piškoty zamíchané v krému, pak postupně klademe do dortové formy a překládáme libovolným ovocem. V zimě dávám ananasový kompot, nakrájený na drobné kousky. Na několik hodin strčím do lednice a pak na ZTUHLÝ KRÉM naliji červenou dortovou želatinu od dr. Oetkera - tuhne velice rychle. Recept si zaslouží 1.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    16. 6. 2008 16:06

    Spravila som túto tortu v sobotu k manželovým narodeninám a bola veľmi dobrá. Dala som tri smotany /nie Cremefine/ a jednu šľahačku /Cremefine/. Rum som dala ako pani Ivana. Dala som dva balíčky dets. piškót, ale mohla som aj tri. Každému moc chutnal. dávam za 1. Klára

  • Gábina H
    Gábina H |

    12. 6. 2008 09:33

    Jano, dort se z formy nevyklápí. Já používám tu rozvírací formu. Při vrstvení drží hmotu pohromadě, po ztuhnutí a před servírováním, se forma rozevře.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    11. 6. 2008 20:34

    chci se zeptat a dost s formy vyklopím?To se mi nezdá proč bych potom zdobila želatinou nahoře.Díky za odpověd

  • Anonym
    Anonym |

    26. 6. 2006 23:18

    recept jsem vyzkoušela,moc nám chutnal

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    26. 6. 2006 15:06

    Recept znám, patří k favoritům naší kuchyně. Rum však přidávám do smetany (5 lžic). Protože, když se budou piškoty máčet v rumu, tak nasají podstatně víc než 5 lžic, to v tom horku by byla celá rodina namol. Dort dám do ledničky a jíme ho až druhý den. to jsou piškoty krásně nasáklé všemi chutěmi i bez namáčení.

  • Soňa Nejedlá
    Soňa Nejedlá |

    26. 6. 2006 11:29

    Já dávám 3 zakysané smetany a jednu šlehačku,piškoty nenamáčím změknou i tak.Tento dort mám vyzkoušený dělám ho už dlouho,s čerstvými jahodami je nejlepší.Formu lze též vymazat máslem a vysypat kokosem.