Letní smetanáč s ovocem

Střední
Ingredience
Hnědý rum  
Maliny  
Mandarinky  
Kiwi  
Šlehačka
ke šlehání doporučuji Cremefine
250 ml
Zakysaná smetana
Cremefine - je nejlepší, protože je hodně hustá
 
Moučkový cukr  
Dětské piškoty  
Ovoce
nejlepší je ale ovoce barevně výrazné jako jahody, ostružiny, borůvky (mohou být i třešně, broskve,
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Šlehačku ušleháme dopevna, smícháme se dvěma zakysanými smetanami a moučkovým cukrem podle chuti. Kulatou formu (používám tu na pečení dortu) vyložíme potravinářskou fólií a celé dno poklademe piškoty namočenými v rumu, na ně natřeme vrstvu smetany se šlehačkou a poklademe ovocem. Ovoce jako jahody, broskve, kiwi krájíme na plátky. Dáme druhou vrstvu piškotů máčených v rumu, krém a poslední vrstvu ovoce, které úhledně poskládáme a zalijeme želatinou, připravenou podle návodu na obalu. Dáme vychladit min. na 3 hodiny. Podáváme zdobené ovocem a mátou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Letní smetanáč s ovocem

Komentáře

  1. Mirka K.   03.07.2008 | 17:52 | reagovat | závadný

    Dělala jsem s malinami, je to opravdu delikatesa.

  2. Danka Snášelová   16.06.2008 | 20:30 | reagovat | závadný

    Je to výborný, nepečený dort. Dělám ho už spoustu let. Recept je velice známý, proto se divím, že je jenom 1x hodnocen. Někdy v televizi - Prima vařečce, cukrářka piškoty zamíchala do krému (vyšlehané šlehačky, zakysané smetany...). Piškoty se lépe obalí krémem, rychleji změknou a natáhnou úžasnou chuť krému. Piškoty zamíchané v krému, pak postupně klademe do dortové formy a překládáme libovolným ovocem. V zimě dávám ananasový kompot, nakrájený na drobné kousky. Na několik hodin strčím do lednice a pak na ZTUHLÝ KRÉM naliji červenou dortovou želatinu od dr. Oetkera - tuhne velice rychle. Recept si zaslouží 1.

  3. Klára Keselyova   16.06.2008 | 16:06 | reagovat | závadný

    Spravila som túto tortu v sobotu k manželovým narodeninám a bola veľmi dobrá. Dala som tri smotany /nie Cremefine/ a jednu šľahačku /Cremefine/. Rum som dala ako pani Ivana. Dala som dva balíčky dets. piškót, ale mohla som aj tri. Každému moc chutnal. dávam za 1. Klára

  4. Gábina H   12.06.2008 | 9:33 | reagovat | závadný

    Jano, dort se z formy nevyklápí. Já používám tu rozvírací formu. Při vrstvení drží hmotu pohromadě, po ztuhnutí a před servírováním, se forma rozevře.

  5. Jana Tichá   11.06.2008 | 20:34 | reagovat | závadný

    chci se zeptat a dost s formy vyklopím?To se mi nezdá proč bych potom zdobila želatinou nahoře.Díky za odpověd

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web