Letní salát s ovčím sýrem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      svazek rukola
    • 200
      g špenát (mladý)
    • 1
      svazek bazalka
    • 40
      g piniové oříšky
    • 200
      g cuketa
    • 2
      ks rajčata
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 150
      g ovčí sýr
    • 100
      g sušená šunka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Propláchnutou rukolu zbavte zbylé vody (třeba v salátové odstředivce), silnější stonky odřízněte. Promíchejte ji s omytými lístky špenátu a bazalky. Piniová jadérka opražte nasucho na pánvi (hlídejte je!). Omytou cuketu podélně rozkrojte a pak nakrájejte na plátky, opláchnutá rajčata na kostičky.
2
Rajčata promíchejte se 2 lžícemi oleje a octa, osolte a opepřete. Sýr rozdělte nebo nakrájejte na kousky a obalte ho plátky šunky. Zbylý olej rozehřejte, osmažte na něm plátky cukety a přidejte je spolu s piniovými jadérky k rajčatům. Šunkové závitky zlehka osmažte v pánvi po cuketách a podávejte k salátu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • karfous
    karfous |

    5. 12. 2014 14:37

    Rozhodně doporučuji jako přílohu k rybě, já zkoušel s pstruhem. Na tomto salátu jsou nejlepší opražené piniové oříšky, které mu dodají opravdu specifickou chuť, jen pozor, rychle se pálí, takže rozehřát pánev s olejem, na minutku a dost :)