Letní mozeček

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Klára K.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák Nebo brokolice
    • 1
      ks baklažán
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • černé koření
    • mletý kmín
    • česnek
    • 4
      ks vejce 3 - 4

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme rozebraný, na menší kousky pokrájený květák (syrový), osolíme, okořeníme a asi po 1 - 2 minutách podlijeme asi 1 dl vody. Mírně podusíme, přidáme na kousky pokrájený baklažán a dále dusíme doměka.
2
Když je hodně šťávy, mírně vydusíme a přidáme rozšlehaná vejce. Minutku dvě ještě mícháme, dokud se vejce nesrazí a odstavíme. Podávame teplé s brambory a zeleninovým salátem, s bagetou anebo s čerstvým pečivem, ale i studené jako výbornou pomazánku.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    24. 8. 2014 11:38

    Celkem jedlé, zatepla na krajíci chleba trochu připomíná houbovou smaženici.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    9. 9. 2009 19:40

    Som rada, že to u Vás chutnalo. Ja to mám radšej za studena, ako teplé.Jirko, prajem skoré uzdravenie.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    9. 9. 2009 17:02

    Nenapadlo by mě použít mozeček jako pomazánku.Vyzkoušel jsem na chlebu i na bagetě,nazdobil zeleninou,vážně to není marné.Tak jsem zase o něco chytřejší...,dík .Jiří