Letní melounový salát

Hodnocení:

Moje:

15 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks žlutý meloun
    • 1
      ks ananas
    • 1
      svazek hroznové víno
    • 0,3
      hrnek med
    • 0,5
      hrnek bílé víno
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce máta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ananas nakrájíme na kostky. Meloun také nakrájíme na kostky, schováme si ale jednu celou polovinu kůry z melounu, kterou zatím dáme do lednice (dužinu z ní můžeme vydlabat lžičkou). Ovoce dáme do velké mísy.
2
Zbytek ingrediencí promícháme, přelijeme přes ovoce a necháme několik hodin marinovat. Před podáváním vyndáme kůru z melounu z lednice a naplníme ji marinovaným ovocem. Kůru můžeme ze spodu trochu oříznout, aby stála na stole jako mísa.

Komentáře k receptu

  • mlsoun
    mlsoun |

    5. 1. 2008 16:18

    tak tohle je muj favorit!