Lentejas con salsa criolla (čočka na peruánský způsob)

Hodnocení:

Moje:

45 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      šálek čočka (den předem namočená)
    • 1
      ks cibule (středně velká)
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks rajče (nebo půl lžíce rajčatového protlaku)
    • mletý kmín
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      ks brambory (větší, pokrájená na kostky)
    • 2
      plátek slanina (nakrájená na nudličky)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks vejce
  • K podávání
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibulku nechte v kastrolu na oleji zesklovatět. Přidejte česnek, slaninu a chvíli smažte. Přidejte rajčatový protlak či rajče nakrájené na kostičky a zamíchejte. Okořeňte špetkou mletého kmínu, přidejte 3 bobkové listy a špetku soli a dobře zamíchejte. Přidejte slitou propláchnutou čočku. Vlijte asi čtvrt litru vody a povařte, až bude čočka téměř měkká (v tlakovém hrnci to trvá jen 10 minut).
2
Pak podle potřeby přilijte vodu tak, aby byla čočka pokrytá, ale aby z toho nebyla polévka. Přidejte brambory a povařte, až i ony změknou (v tlakovém hrnci 5 minut). Voda se má zcela odpařit. Jídlo osolte, opepřete a chcete-li, podávejte s vyškvařenou slaninou, sázeným vejcem a salátem z rajčat a cibule.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.