Autor:

Lenochovy houbové řízky

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Houby
typu hříbek, podříbek, babka, lepší jsou spíše tužší, menší
 
Rohlík
starší
 
Vejce
1-2
2 ks
Mléko  
Mouka  
Strouhanka  
Petrželka  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Houby pokrájíme a vaříme 5 minut v osolené vodě. Dáme scedit. Mezitím pokrájíme tvrdší rohlíky, zajileme trochou mléka s rozkloktanými vajíčky a necháme nasáknout. Mléka musí být jen tolik, abychom mohli směs rozňahňat, rozhodně nesmí plavat v mléce. Do rozňahňané směsi přidáme houby, trochu nasekané petrželky a osolíme. Důkladně promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou, aby směs byla tuhá a šlo z ní tvarovat placičky. Děláme placičky, balíme v trojobalu (nebo jen ve strouhance) a pomalu smažíme v oleji.
Podávame s bramborem, tatarkou a zeleninovým salátem. Musím podotknout, že ten lenoch jsem já. Obalování jednotlivých řízků mě nebaví, takže tohle je „zlepšovák“.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 3x)
Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou Svěží chutě v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Lenochovy houbové řízky

Komentáře

  1. Jitka   01.10.2007 | 20:45 | reagovat | závadný

    Ahoj moc děkuju za tenhle super recept právě smažím a už u toho zběsile slintám..

  2. Janča   19.09.2007 | 12:31 | reagovat | závadný

    Docela rychlé a levné jídlo. Je to dobré.

  3. Dana Věrčáková   09.08.2007 | 17:13 | reagovat | závadný

    No letos je po problému.Mrazit není co, to málo co najdu stačíme sníst najednou.Ale četla a slyšela jsem, že pro delší uchování se houby trochu povařit mají.S malými hříbky to ale taky nedělám.Nejhorší je prý podušení na tuku a následné zmrazení.Co vy na to?

  4. Leeloo   08.08.2007 | 20:25 | reagovat | závadný

    Odkdy jsou houby rostliny, proboha???????????????????Stará škola, že?

  5. Standa Jirásek   26.11.2006 | 20:32 | reagovat | závadný

    Moc se mi to nepovedlo. Měl jsem to spíše jako karbenátky. Dělal jsem to z růžovek, které jsem mněl namrazené. Příště musím dělat opravdu placičky. Rodině to chutnalo. Jako přílohu jsem udělal rozšlápnuté brambory a krom tatarky jsem přidal houbový salát a naložené houby.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web