Autor:

Lenčina skvělá rajská omáčka

30 minut PT0H30M
Ingredience
Cibule 1 ks
Rajský protlak
malý
1 ks
Pepř celý 10 ks
Nové koření 5 ks
Bobkový list 1,5 ks
Voda 1 l
Šlehačka 250 ml
Hladká mouka
na Ameriku ( dle potřeby )
5 lžíce

Postup přípravy:

Na másle zpěníme dorůžova cibulku, přidáme rajský protlak a zalijeme horkou vodou. Přidáme koření a necháme povařit, potom vlijeme šlehačku a uděláme Ameriku na zahuštění (hladká mouka + voda - pozor na hrudky!). Nakonec dochutíme solí, cukrem, citronem. Takto připravenou omáčku ještě propasírujeme a můžeme podávat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Komentáře k receptu: Lenčina skvělá rajská omáčka

Komentáře

  1. Laddyss   28.11.2013 | 15:47 | reagovat |

    Skvělá, zrovna jsem zvažovala, jak udělat rajskou bez vývaru, že bude jalová a takhle to krásně pozvedlo chuť i bez vývaru, jen teda jsem neměla smetanu, tak jsem přidala stejné množství mléka a dvě lžíce másla a ke koření ještě trošinku skořice, děti vylizovaly talíře :-D

  2. Radek   04.03.2013 | 18:10 | reagovat |

    Výborná !!! Mňam :-))

  3. :-O   22.01.2013 | 13:51 | reagovat |

    amerika????????????????????

    1. Vašek   06.02.2013 | 19:11 | reagovat |

      amerika, též záklechtka = mouka s vodou.

  4. gabrielak   22.01.2013 | 13:48 | reagovat |

    Moooc dobré! :-)

  5. Katka   26.08.2012 | 14:26 | reagovat |

    Právě jsem vyzkoušela, ochutnala a setkalo se s úspěchem:-)
    Děkuju za tip!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web