Lekníny

Ingredience
Hladká mouka 400 g
Hera 300 g
Cukr 120 g
Žloutek 3 ks
Kakao 1 lžíce
Na ozdobení
Čokoláda na vaření  
Lískové oříšky
(Kandované ovoce, barevný máček)
 
Krém
Sušené mléko 80 g
Máslo 80 g
Moučkový cukr 150 g
Bílek
Menší
2 ks
Mandlové aroma 1/2 lžička

Postup přípravy:

Ingredience na vále smícháme, zpracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout. Těsto vyválíme na plát, ze kterého vykrajujeme hvězdičky. Polovinu hvězdiček upečeme na plechu. Druhou polovinu lehce vtlačíme do formiček na košíčky a upečeme. Hvězdičky se zahnutými rohy namáčime do čokolády tak, aby byly ozdobené jen špičky rohů.

Pak slepujeme k sobě rovnou a tvarovanou hvězdičku. Slepujeme buď máslovým krémem, marmeládou nebo nutelou. Po slepení ozdobíme střed leknínu - nastříkneme trošku krému (marmelády nebo čokolády) a vsadíme oříšek, kandované ovoce či barevný máček.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Red Velvet se smetanovým krémem a malinami Recept na víkend: Dort Red Velvet se smetanovým krémem a malinami Články z

Komentáře k receptu: Lekníny

Komentáře

  1. Andra   09.01.2007 | 12:08 | reagovat |

    Nemôžete poslať fotografiu?

  2. Věra Novotná   09.01.2007 | 11:25 | reagovat |

    Nahoru jsem dala kuličku červeného alginátového ovoce. Vypadá to skvěle a tak to i chutná.

  3. Danuše   16.11.2006 | 8:20 | reagovat |

    Vůbec se s tím nemusíte trápit. Já to jednuše všechno "smatlám" dohromady. Zkuste třeba nejdřív z poloviční dávky, jestli Vám vůbec bude vyhovovat. A pak se třeba rozhodnete pro nutelu:-) Je v tom vynikající.

  4. NMarta   16.11.2006 | 6:10 | reagovat |

    Paní Danuše, můžete mi napsat jak děláte ten krém? Já si nevím rady s těmi bílky.Děkuji

  5. paní Adélka   15.11.2006 | 21:50 | reagovat |

    byl by zde někdo laskav a zaslal fotku tohoto cukroví, které vypadá nádherně? Zřejmě už jsem stará ženská a patřím do starého železa,protože si moc neumim představim vzhled této dobroty. Omlouvám se. Hezký den

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web