Lehký levandulový sirup

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: airin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrst levandule celá nať i s květy
    • 1
      l voda
    • 1
      kg cukr krystal nebo cukr krupice
    • 3
      lžička kyselina citronová mírně navršené
    • 1
      ks citron v biokvalitě, dobře omytý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Levanduli opláchneme a nastříháme na kousky. Vložíme do hrnce nebo mísy a zalijeme 1 l horké vody. Přidáme omytý citron nakrájený na kolečka a 3 lžičky kyseliny citronové. Zamícháme a necháme stát 24 hodin.
2
Druhý den tekutinu slijeme přes hustý cedník do větší nádoby a přisypeme cukr. Za občasného míchání necháme cukr rozpustit. Můžeme i mírně zahřát, jde to pak rychleji.
3
Po úplném rozpuštění cukru slijeme sirup do lahví přes hustý cedník vyložený plátýnkem. Uchováme v lednici.
4
Pije se podle chuti rozředěný studenou vodou, případně s ledem. Může se ozdobit několika kvítky levandule.
Zařazení:
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • tesli
    tesli |

    18. 8. 2016 17:52

    lidi vypijou asi všechno. brr

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 8. 2016 12:17

    ...nechtělo se mi ho ani dodělávat, když jsem cítil to aroma, ale nedalo mi to ...zkusit se má všechno a nakonec měl sirup úspěch, i když já zůstanu při žízni raději stále na vodě či pivku ;-)

  • Tereza
    Tereza |

    28. 7. 2016 13:26

    Má krásnou barvu ale nechutná nám :-(

  • dana
    dana |

    24. 7. 2016 09:15

    levandule mi voní v aviváži cocolino ale popíjet jí je dost divný a nechutná mi to. meduňka a máta je mňam

  • allena89
    allena89 |

    17. 7. 2016 09:36

    Levandulový sirup je opravdu výborný. Recept nemá chybičku, navíc je jednoduchý. Už jsem dělala i mátový s meduňkou a šalvějí a je také skvělý. Budu dělat pravidelně a děkuji za tento recept.

  • Verelin
    Verelin |

    1. 7. 2016 23:33

    Úžasný letní levandulový zážitek. A tak jednoduché! Dávám 1*