Autor:

Lehké francouzské brambory

Snadné
Ingredience
Brambory 1,5 kg
Pórek 1 ks
Cibule 1 ks
Kuřecí prsa
2-3
3 ks
Koření
např. Americké bylinkové brambory nebo Grilovací
1 lžíce
Sýr
oblíbený nebo směs dle libosti
150 g
Sůl
pokud není v kořenící směsi

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Brambory oloupeme a nastrouháme na plátkovém struhadle. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Zapékací mísu (ideální je varné sklo s pokličkou) lehce vymažeme olejem, dno vysypeme brambory, které posypeme oblíbeným kořením. Pak dáme vrstvu pórku s cibulí a masem, další vrstvu brambor (brambory opět kořeníme) a střídáme, dokud nemáme mísu plnou, poslední vrstva by měly být brambory. Přiklopíme a dáme do trouby předehřáté na 200 °C, pečeme zhruba hodinu, až brambory změknou. Pak odklopíme, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Komentáře k receptu: Lehké francouzské brambory

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Obezita vás může zabít. V Česku jí trpí stále více lidí Obezita vás může zabít. V Česku jí trpí stále více lidí
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web