Autor:

Lehké francouzské brambory

Snadné
Ingredience
Brambory 1,5 kg
Pórek 1 ks
Cibule 1 ks
Kuřecí prsa
2-3
3 ks
Koření
např. Americké bylinkové brambory nebo Grilovací
1 lžíce
Sýr
oblíbený nebo směs dle libosti
150 g
Sůl
pokud není v kořenící směsi

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Brambory oloupeme a nastrouháme na plátkovém struhadle. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Zapékací mísu (ideální je varné sklo s pokličkou) lehce vymažeme olejem, dno vysypeme brambory, které posypeme oblíbeným kořením. Pak dáme vrstvu pórku s cibulí a masem, další vrstvu brambor (brambory opět kořeníme) a střídáme, dokud nemáme mísu plnou, poslední vrstva by měly být brambory. Přiklopíme a dáme do trouby předehřáté na 200 °C, pečeme zhruba hodinu, až brambory změknou. Pak odklopíme, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Komentáře k receptu: Lehké francouzské brambory

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web