Lehké domácí řezy

Snadné
Ingredience
Listové těsto 1 balíček
Bílek 7 ks
Voda 7 dl
Vanilkový pudink 3 balíček
Cukr krystal 5 lžíce
Na sníh
Cukr krystal 7 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Z listového těsta upečeme dva stejné pláty. Z bílků a 7 lžic cukru ušleháme pevný sníh. Do hrnce dáme vařit 0,5 l vody s 5 lžícemi cukru. Když začne vřít, vlijeme pudink rozmíchaný ve 2 dl vody a za stálého míchání vaříme, dokud se masa nezačne oddělovat od stěn hrnce a ode dna. Odstavíme a ještě horkou ji postupně vmícháme do ušlehaného sněhu. Hotovou náplň rozetřeme na plech s upečeným plátem a přikryjeme druhým plátem.

Posypeme hustě práškovým cukrem a po vychladnutí a ztuhnutí krájíme ostrým pilkovým nožem na úhledné čtverce. Zbylé žloutky vajec použijeme na přípravu domácí vařené majonézy, do koláčů, nebo na přípravu domácích nudlí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Lehké domácí řezy

Komentáře

  1. Adriana Gyuriová   08.02.2007 | 13:34 | reagovat |

    Tento recept poznám pod názvom jednoduchý domáci krémeš. Obvykle ho robievam vo vianočnom období, kedy manžel žĺtky použije na prípravu vaječného likéru. Výborný, odporúčam

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web