Autor:

Lehká večeře

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Zelená paprika
může být i červená paprika nebo žlutá, kdo má jakou rád
5 ks
Okurka salátová
stačí i 3/4 okurky
1 ks
Zakysaná smetana 1 kelímek
Kuřecí maso
může být i grilované kuře, které zbylo
400 g
Grilovací koření  
Česnek 4 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Hlávkové zelí
nakrájené na tenké proužky (množství dle toho, kdo jak má rád)
1 sklenice

Postup přípravy:

Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy a přidáme omytou a na kostky nakrájenou okurku (3/4 z celé okurky) a na tenké plátky nakrájené hlávkové zelí (cca 1 sklenici). Osolíme, opepříme, dle chuti.
V zakysané smetaně rozmícháme 4 rozdrcené stroužky česneku a vmícháme do zeleniny. Dáme do lednice.
Na pánvi osmažíme kuřecí kousky (na oleji nebo na sucho) posypané grilovacím kořením.
Podáváme s chlazeným zeleninovým salátem. Salát nandáme na talířek a doprostřed „kopky“ uděláme „důlek“, kam vložíme osmažené kuřecí kousky. Můžeme podávat s pečivem nebo bez. Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Polníčkový César klasik Zimní saláty Články z

Komentáře k receptu: Lehká večeře

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web