Autor:

Lehká "strakatá" roláda

Snadné
TĚSTO:
Vejce 5 ks
Moučkový cukr 120 g
Olej 2 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce
Kakao 1 lžíce
NÁPLŇ:
Šlehačka
2 x 180 ml
2 kelímek
Ztužovač šlehačky 2 ks
Vanilkový cukr
nebo skořicový,1-2 ks
 
Lehká "strakatá" roláda

Postup přípravy:

Žloutky si vyšleháme s cukrem do husté pěny, pak vmícháme olej, mouku a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků.
Polovinu těsta si nalijeme na plech s pečícím papírem, druhou polovinu si obarvíme lžící kakaa, zamícháme a nalijeme také na plech. Lijeme cik-cak. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova asi 8-10 minut, nevysušit. Po upečení ihned srolujeme a necháme částečně vychladnout.
Z vychladlé smetany, cukru a ztužovače vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na vychladlou roládu, ze které jsme opatrně odstranili pečící papír, zarolujeme a necháme v chladu zvlhnout a ztuhnout.
Hotovou můžeme pocukrovat nebo pocákat čokoládou (není třeba). Krájíme na plátky a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.82 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)
Zimní salát se zelím, jablky a brusinkami Rychlé a zdravé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Lehká "strakatá" roláda

Komentáře

  1. Jenikova   27.04.2016 | 13:51 | reagovat | závadný

    Radost pohledet a kdyz vas honi mlsna, tak neni co resit. Je rychla a skvela.

  2. Čítka   28.05.2015 | 18:15 | reagovat | závadný

    Super jednoduchá mohli bysme jí furt :-D

  3. Lenka   22.09.2013 | 8:02 | reagovat | závadný

    Tak jsem někde udělala velkou chybu a nevim kde. Pekla jsem roládu poprvé a asi naposledy. Přilepila se mi na pečící papír a když jsem jí rozmotávala, tak jsem věděla, že je někde chyba. celá se mi potrhala. Můžete mi, prosím, poradit, co jsem udělala špatně?

    1. Malkinka   09.11.2016 | 17:12 | reagovat | závadný

      tak se mi stalo to samé! .. nevím, proč se mi přilepila.. a taky jsem to asi špatně pochopila - nejdřív to teda vyndám z trouby a zaroluju i s tím papírem a až to vystydne, tak teprve to znova rozroluju, sundám papír, dám šlehačku? .. . ale chuťově dobré, musím to zkusit znovu a lépe ;-)

  4. Lucka H.   12.01.2013 | 16:30 | reagovat | závadný

    Výborná, netřeba šlehačku přislazovat. Dělám ji z dvojnásobného množství, protože 1 roláda je hned pryč ;-)

  5. thellma   22.10.2011 | 13:12 | reagovat | závadný

    Rychá a moc dobrá, sladké je to dost, příště nebudu šlehačku sladit.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web