Ledový salát s extra zálivkou

Hodnocení:

Moje:

15 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks ledový salát
    • 250
      g cherry rajčátka množství dle chuti
    • 0,5
      ks cibule bílá, červená nebo šalotka
    • extra panenský olivový olej
    • bílý vinný ocet
    • dijonská hořčice
    • sůl
    • pepř mletý
    • hnědý cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v hmoždíři po dobu 5 minut (pokud nemáte hmoždíř, míchejte metličkou v keramické misce). Nezkracujte čas míchání - cibulka krásně zjemní a ztratí svou štiplavou chuť! Poté přidáme vinný ocet, opepříme, přidáme cca 1 lžičku hořčice a podle potřeby ještě dolijeme olivový olej a dochutíme třtinovým cukrem. Vše znovu smícháme. Zálivku dáme na chvíli do ledničky.
2
Ledový salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Cherry rajčátka překrojíme na půlky a smícháme se salátem. Zalijeme zálivkou, opatrně promícháme a máme hotovo.
3
Vynikající je ke grilovaným masům. ;-)
4
Inspirováno kuchařským kurzem u pana Stupky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Viktor
    Viktor |

    25. 11. 2014 16:29

    Asi ta otázka bude znít jako od úplného trouby, ale dává se do té zálivky voda nebo ne? Já ji tam dal a chutnalo mi to...