Ledovky III.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 210
      g polohrubá mouka
    • 140
      g rostlinný tuk
    • 2
      ks žloutek
    • 70
      g cukr
  • Náplň
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 60
      g máslo
    • mléko 1/4 l
    • 3
      lžíce cukr
  • Poleva
    • citronová šťáva 1/2 citrónu
    • 150
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, změklého tuku, cukru a žloutků vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu přikryté fólií odpočinout v chladu. Pak vyválíme plát, formičkou vykrájíme kolečka, rozložíme je na vymaštěný plech a upečeme dobleda v horké troubě. Druhý den je naplníme krémem: mléko, žloutky, mouku nebo pudink a cukr zahříváme za stálého míchání ve vodní lázni, až krém zhoustne. Pak vyjmeme a za občasného zamíchání necháme zchladnout. Do vlažného krému vmícháme po lžičkách máslo a krém mícháme, až je studený a hustý. Naplněná kolečka přelijeme citronovou polevou, kterou umícháme z cukru a citronové šťávy. Potřená polečka necháme zaschnout.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.