Autor:

Ledovky III.

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 210 g
Rostlinný tuk 140 g
Žloutek 2 ks
Cukr 70 g
Náplň
Hladká mouka 2 lžíce
Žloutek 2 ks
Máslo 60 g
Mléko
1/4 l
 
Cukr 3 lžíce
Poleva
Citronová šťáva
1/2 citrónu
 
Moučkový cukr 150 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Z mouky, změklého tuku, cukru a žloutků vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu přikryté fólií odpočinout v chladu. Pak vyválíme plát, formičkou vykrájíme kolečka, rozložíme je na vymaštěný plech a upečeme dobleda v horké troubě. Druhý den je naplníme krémem: mléko, žloutky, mouku nebo pudink a cukr zahříváme za stálého míchání ve vodní lázni, až krém zhoustne. Pak vyjmeme a za občasného zamíchání necháme zchladnout. Do vlažného krému vmícháme po lžičkách máslo a krém mícháme, až je studený a hustý. Naplněná kolečka přelijeme citronovou polevou, kterou umícháme z cukru a citronové šťávy. Potřená polečka necháme zaschnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Ledovky III.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web