Ledové čokoládové řezy

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g čokoláda může být i bílá
    • 100
      g máslo
    • 225
      g sušenka máslové
    • 2
      lžíce kandované třešně
    • 2
      lžíce rozinky
    • 2
      lžíce lískové oříšky
    • 5
      lžíce cukrový roztok nebo med

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kulatou formu o průměru 20 cm vymažeme a dno vyložíme kruhem pečícího papíru, který také pomastíme.
2
Sušenky rozdrtíme, přidáme k nim sekané kandované třešně, rozinky a oříšky. Do kastrůlku nakrájíme máslo, nalámeme čokoládu a přidáme sirup nebo med. Necháme rozpustit při mírné teplotě a důkladně promícháme.
3
Rozpuštěnou směs nalijeme k sušenkám a dobře promícháme, aby se směsi spojily. Vzniklou hmotu přendáme do formy a pořádně ji stlačíme a zarovnáme vypouklou stranou lžíce.
4
Necháme přes noc ztuhnout v ledničce.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    11. 7. 2006 19:18

    Do jaký formy zmes naliješ?

  • luckymili
    luckymili |

    10. 7. 2006 20:33

    Cukerný sirup vyrábím vařením cukru ve vodé v poměru 1:1 asi 5 minut, počítá se asi dvě třetiny zůstatku, takže je asi jedna třetina výparného. Myslím si, že toto je nápaditý recept, který by se dal použít i na vánoční cukroví, přidávám do oblíbených - skvělý nápad.

  • Adéla Najmanová
    Adéla Najmanová |

    10. 7. 2006 20:16

    Abych pravdu řekla, také by mě to zajímalo. Nikde jsem se po něm neptala. Akorát jsem rozehřála cukr s vodou na nitku a přidala místo cukrového sirupu. I přesto to chutnalo výtečně!

  • Katka Škopková
    Katka Škopková |

    10. 7. 2006 13:33

    Můžu se Vás zeptat, kde se dá sehnat ten cukrový sirup? Díky