Leďák se šmakounem - salát

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Marsí

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks ledový salát Hlávka
    • rostlinný olej (Nejlépe olivový)
    • 5
      ks čerstvé žampiony (Na tohle množství asi 5 kloboučků středně velkých)
    • pórek Cca 5 cm
    • 1
      lžíce sezamová semínka Rovná
    • grilovací koření
    • 1
      lžíce zakysaná smetana
    • 1
      ks šmakoun

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kloboučky žampionů nakrájíme na tenké plátky a spolu s nakrájeným pórkem orestujeme na troše oleje na pánvi. Až se voda ze žampíků vydusí, přidáme na kostičky nakrájený šmakoun, posypeme grilovacím kořením, orestujeme a na závěr přisypeme sezamové semínko. Ještě chvíli prohřejeme a necháme vychladnout (ne úplně do studena). Polovinu ledového salátu pokrájíme na drobnější kousky (kdo nechce, může natrhat), dáme na talíř (nejlépe hluboký) a přidáme směs z pánve. Nepromícháváme, promíchá si každý sám. Navrch dáme lžíci zakysané smetany.
2
Snad vám bude chutnat stejně, jako nám. Toto množství je tak na dvě menší porce, výborné jako večeře. Jestli k tomu někdo bude chtít podávat pečivo, záleží na něm.

Komentáře k receptu

  • Jindřich Doležal
    Jindřich Doležal |

    6. 3. 2008 17:14

    Díky, J.

  • Gábina H
    Gábina H |

    6. 3. 2008 14:07

    viz http://www.smakoun.cz/

  • Jindřich Doležal
    Jindřich Doležal |

    6. 3. 2008 13:36

    Co je to šmakoun?Jindřich