Lečo s houbami

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks paprika - žlutá
    • 4
      ks vejce
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 4
      lžíce rajský protlak
    • 1
      hrst sušené houby
    • 2
      lžíce sádlo
    • saturejka -dle chuti
    • drcený kmín -dle chuti
    • pepř mletý a sůl -dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby namočíme na cca hodinu do studené vody. Bílé části cibulek nakrájíme na kolečka, papriky na nudličky a obojí zpěníme na sádle. Přidáme protlak, slité a pokrájené houby, ochutíme kořením a solí a podusíme pod pokličkou, až houby změknou. Mezitím si připravíme na pánvi 4 volská oka. Lečo rozdělíme na talíře, položíme volské oko a posypeme posekanou zelenou natí z cibulek. Podáváme s čerstvým pečivem.
2
* Pokud použijete místo sádla olej, máte vegetariánský pokrm.

Komentáře k receptu

  • Jindra
    Jindra |

    29. 7. 2011 21:55

    Houby jsem dávala čerstvé a bylo to velice dobré. Lečo děláme úplně jinak, vejce dáváme přímo do leča, ale tohle bylo stokrát lepší.