Autor:

Lechotická švestková omáčka

Snadné
Ingredience
Povidla 1 kelímek
Hladká mouka 1 lžíce
Citronová šťáva  
Cukr 2 lžička
Sůl 1 lžička
Máslo  

Postup přípravy:

Na másle uděláme světlou jíšku, přidáme trochu vody a asi půl kelímku povidel, podle počtu strávníků.
Rozvaříme, osolíme asi půl lžičkou soli, osladíme asi dvěma lžičkami cukru a zakápneme citrónem. Omáčku provaříme.
Jako skvělá příloha se hodí houskový knedlík, ale i bramborový a uzené maso, také jakékoliv, my jsme k tomu měli dnes žebírka.
Omáčka se vaří na Jižní Moravě a nikdy bych nevěřila, že kombinace uzeného a sladkého je tak vynikající.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Komentáře k receptu: Lechotická švestková omáčka

Komentáře

  1. girlska   07.11.2011 | 12:08 | reagovat |

    Je opravdu moc dobrá, cukru možná stačí míň.

  2. Oli   07.01.2008 | 17:02 | reagovat |

    Tahle omáčka se dělá i u nás - ve východních Čechách. Říkáme jí "slívovačka" a jí se k ní uzené maso a bramborový knedlík a je opravdu dobrá. Nebojte se vyzkoušet.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web