Lechotická švestková omáčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kelímek povidla
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • citronová šťáva
    • 2
      lžička cukr
    • 1
      lžička sůl
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle uděláme světlou jíšku, přidáme trochu vody a asi půl kelímku povidel, podle počtu strávníků.
2
Rozvaříme, osolíme asi půl lžičkou soli, osladíme asi dvěma lžičkami cukru a zakápneme citrónem. Omáčku provaříme.
3
Jako skvělá příloha se hodí houskový knedlík, ale i bramborový a uzené maso, také jakékoliv, my jsme k tomu měli dnes žebírka.
4
Omáčka se vaří na Jižní Moravě a nikdy bych nevěřila, že kombinace uzeného a sladkého je tak vynikající.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • girlska
    girlska |

    7. 11. 2011 12:08

    Je opravdu moc dobrá, cukru možná stačí míň.

  • Oli
    Oli |

    7. 1. 2008 17:02

    Tahle omáčka se dělá i u nás - ve východních Čechách. Říkáme jí "slívovačka" a jí se k ní uzené maso a bramborový knedlík a je opravdu dobrá. Nebojte se vyzkoušet.