Autor:

Lechotická švestková omáčka

Snadné
Ingredience
Povidla 1 kelímek
Hladká mouka 1 lžíce
Citronová šťáva  
Cukr 2 lžička
Sůl 1 lžička
Máslo  

Postup přípravy:

Na másle uděláme světlou jíšku, přidáme trochu vody a asi půl kelímku povidel, podle počtu strávníků.
Rozvaříme, osolíme asi půl lžičkou soli, osladíme asi dvěma lžičkami cukru a zakápneme citrónem. Omáčku provaříme.
Jako skvělá příloha se hodí houskový knedlík, ale i bramborový a uzené maso, také jakékoliv, my jsme k tomu měli dnes žebírka.
Omáčka se vaří na Jižní Moravě a nikdy bych nevěřila, že kombinace uzeného a sladkého je tak vynikající.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Komentáře k receptu: Lechotická švestková omáčka

Komentáře

  1. girlska   07.11.2011 | 12:08 | reagovat |

    Je opravdu moc dobrá, cukru možná stačí míň.

  2. Oli   07.01.2008 | 17:02 | reagovat |

    Tahle omáčka se dělá i u nás - ve východních Čechách. Říkáme jí "slívovačka" a jí se k ní uzené maso a bramborový knedlík a je opravdu dobrá. Nebojte se vyzkoušet.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek? Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web