Lasagne s mletým masem

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 13
60 minut
6
porce
neuvedeno
autor: dendarataj

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 0,5
      l mléko
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 0,5
      kg mleté maso - míchané
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce grilovací koření
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička provensálské koření
    • 1
      balení lasagne
    • 2
      hrst tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánev dáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme na oleji. Po zesklovatění cibule přidáme mleté maso a orestujeme. Poté přidáme rajčata z plechovky, koření, sůl a dusíme pod pokličkou cca 20 minut.
2
Do hrnce nalejeme mléko, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání přivedeme do varu. Umícháme hustou bešamelovou omáčku.
3
Nachystáme si lasagne (ideálně ty, které se nemusí dopředu uvařit). Do zapékací mísy klademe jednotlivé vrstvy takto - bešamel na dno, poté vrstvu těstovin, na ni mleté maso, bešamel, těstoviny. Poslední vrstvu tvoří bešamel posypaný tvrdým sýrem.
4
Zapékací mísu přiklopíme a dáme do vyhřáté truby. Pečeme 25 minut na 180 °C, poté odklopíme a pečeme cca 15 minut - do zapečení vrchní vrstvy sýra.
Zařazení: Maso Hovězí Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • J.K.
    J.K. |

    25. 6. 2017 14:34

    moc dobré, mňam, jen jsem nedávala grilovací koření, ale místo něj bazalku a oregano

  • Ála
    Ála |

    30. 3. 2017 16:38

    zdravím :) nejvíce se prodávají už jako skoro hotové,stačí jen když je necháte nejlépe přes noc namočené ve vodě aby Vám změkly. Pak už jen přidáte vybranou směs kterou budete chtít dělat :)

  • mirka
    mirka |

    10. 11. 2016 10:16

    vynikající dělám to každý měsíc oporučuji

  • Freesty
    Freesty |

    8. 11. 2016 19:12

    VÝBORNÉ!!! pochutnali jsme si! :-) děkuji za recept! :-)

  • Míša
    Míša |

    26. 7. 2016 08:28

    Zkuste je prve minutku povařit, ne zcela doměkka.

  • Hanka
    Hanka |

    20. 4. 2016 17:42

    Dneska jsem je dělala poprvé a jsou vynikající. Doporučuji.

  • Sam
    Sam |

    12. 3. 2016 11:55

    Fakt dobrý, není co zkazit. Dělal jsem je několikrát i z kuřecího masa aby nebyli tak mastné a prostě mňamka.

  • Martina
    Martina |

    10. 3. 2016 19:45

    Tak jsem dneska zkoušela poprvé a výborný....můžu doporučit.Trochu jsem si to přizpůsobila...do mletého masa jsem namlela trochu květáku,páč se nehlídám válel na lince :),místo rajčat z plechu jsem dala rajčatové pyré a bešamel jsem udělala na másle a kokosovém oleji s celozrnou moukou a zalila cca 3/4 litrem mléka.Na příště mám bojový úkol...sehnat celozrné lasagne... :-\ <3

  • KaRa
    KaRa |

    24. 2. 2015 11:12

    Luxusní! ;-) - jak z italských kopců... 8-)

  • Vendy
    Vendy |

    10. 10. 2014 11:51

    Taktéž děkuji za skvělý recept. Dělala jsem poprvé a řídila se jenom tebou a slavila jsem velký úspěch! :)

  • Eva
    Eva |

    25. 6. 2014 12:49

    Dnes jsem dělala poprvé, i svoje těsto na těstovinu (http://www.receptynadoma.cz/domaci-testo-na-lasagne-recept-4822) a bylo to výborné. Množství bešamelu mi přišlo akorát, nebyla z toho alespoň "kejda".

  • Katka
    Katka |

    15. 5. 2014 11:07

    Dnas jsem dělala poprvé a výborný :-) díky za inspiraci

  • Monika
    Monika |

    22. 2. 2014 14:58

    Dnes jsem je skusila ale poslední testoviny byly tvrde co stim.

  • Lenka
    Lenka |

    18. 1. 2014 11:59

    Moc dobré, už jsme dělali několikrát a stále se vracím k tomuhle receptu.

  • Kamila
    Kamila |

    1. 12. 2013 20:33

    Ještě jsem nikdy lasagne nedělala můžete mi poradit ,kde se dají koupit jako těsto? :-)

  • Lenka
    Lenka |

    4. 5. 2013 18:59

    Recept jsem zkusila s uvedeným množstvím a lasagne nám velmi chutnaly. My zase nemusíme ty mazlavé a když se pečou přikryté, tak se neodpaří a jsou tak akorát. Taky záleží jak velkou dáte konzervu rajčat. Brzy je zase udělám. <3 <3 <3 <3 <3

  • katasvagy
    katasvagy |

    4. 5. 2013 11:25

    Bešamel dělám rozpustím máslo na to mouku, udělám jížku vliju mléko špetku muškátového oříšku a povařit do zhoustnutí. Tak se bešamel má dělat. A na tenhle recept z půl litru je strašně málo, takže dělám z 3/4 nebo litru mléka. Omáčku dělám mletá a čerstvé rajčata a je to mňam.... <:-)

  • rozinka
    rozinka |

    20. 4. 2013 17:52

    moje prvni lasane a vyborny,skvely recept,dekuji :-)

  • Dance01
    Dance01 |

    28. 3. 2013 13:18

    Hodně masa a málo bešamelu...

  • recepty73
    recepty73 |

    22. 2. 2013 17:54

    ...peču cca 30 minut i se zapečením sýra...