Autor:

Lasagne s mangoldem v bešamelu

Střední
Ingredience
Lasagne
cca
400 g
Mangold 800 g
Mrkev 1 ks
Cibule
mensi
1 ks
Řapíkatý celer
1 rapik bez listu
1 ks
Česnek 1 stroužek
Bílé víno 100 ml
Bešamel
1 l mleka, 2 lzice hl. mouky, 2lzice masla, sul, muskatovy orisek
 
Strouhaný parmazán
i vice, prip. Grana Padano, Gran Moravia....
10 lžíce
Bazalka
cerstva, par listku
 
Olivový olej  
Lasagne s mangoldem v bešamelu

Postup přípravy:

Uvaříme řídký bešamel: do kastrůlku dáme mléko a pomalu za stálého míchání přidáváme kašicku z mouky (tu jsme si předem řádně rozmíchali v části mléka), přidáme máslo, trochu muškátového ořísku, osolíme a na mírném ohni přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme, dokud jemně nezhoustne. Necháme vychladnout. Bešamel musí být dost řidký, aby se v něm mohly uvařit lasagne. Lasagne jsem předem nevařila.

Mangold omyjeme. Jednotlivé listy podélně přepůlíme od řapíku po list a následně odřízneme listy od řapíku, mladé listy můžeme nechat vcelku. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut, poté slijeme a necháme okapat. Po vychladnutí nakrájíme nadrobno, případně rozmixujeme.

Ve větší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmahneme nadrobno nakrájenou zeleninu (cibuli, mrkev, celer a celý česnek). Zalijeme vínem a necháme odpařit. Přidáme mangold, promícháme a po několika minutách odstavíme z ohně. Odstraníme česnek a dosolíme a opepříme.

Do pekáčku dáme vrstvu bešamelu, pak vrstvu lasagní, následně mangoldovou směs, pak opět bešamel a zasypeme 2-3 lžícemi parmezánu, lasagne... Pokračujeme do vyčerpání surovin, občas vložíme lístek bazalky a ukončíme vrstvou mangoldu, bešamelu a sýru, poklademe kousky másla nebo pokapeme olejem. Dáme péci do předehřáté trouby na 180-200°C po dobu cca 40 minut (podle trouby), povrch by měl být dozlatova. Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme.

Jednotlivé vrstvy můžeme také proložit kousky mozzarelly (do konečné vrstvy ji nedáváme) a pro zaryté milovníky masa můžeme „dodat“ plátky šunky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
(Ne)bezpečná exotika. Jak ovoce vybírat a skladovat? Články z

Komentáře k receptu: Lasagne s mangoldem v bešamelu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web