Autor:

Lasagne s mangoldem v bešamelu

Střední
Ingredience
Lasagne
cca
400 g
Mangold 800 g
Mrkev 1 ks
Cibule
mensi
1 ks
Řapíkatý celer
1 rapik bez listu
1 ks
Česnek 1 stroužek
Bílé víno 100 ml
Bešamel
1 l mleka, 2 lzice hl. mouky, 2lzice masla, sul, muskatovy orisek
 
Strouhaný parmazán
i vice, prip. Grana Padano, Gran Moravia....
10 lžíce
Bazalka
cerstva, par listku
 
Olivový olej  
Lasagne s mangoldem v bešamelu

Postup přípravy:

Uvaříme řídký bešamel: do kastrůlku dáme mléko a pomalu za stálého míchání přidáváme kašicku z mouky (tu jsme si předem řádně rozmíchali v části mléka), přidáme máslo, trochu muškátového ořísku, osolíme a na mírném ohni přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme, dokud jemně nezhoustne. Necháme vychladnout. Bešamel musí být dost řidký, aby se v něm mohly uvařit lasagne. Lasagne jsem předem nevařila.

Mangold omyjeme. Jednotlivé listy podélně přepůlíme od řapíku po list a následně odřízneme listy od řapíku, mladé listy můžeme nechat vcelku. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut, poté slijeme a necháme okapat. Po vychladnutí nakrájíme nadrobno, případně rozmixujeme.

Ve větší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmahneme nadrobno nakrájenou zeleninu (cibuli, mrkev, celer a celý česnek). Zalijeme vínem a necháme odpařit. Přidáme mangold, promícháme a po několika minutách odstavíme z ohně. Odstraníme česnek a dosolíme a opepříme.

Do pekáčku dáme vrstvu bešamelu, pak vrstvu lasagní, následně mangoldovou směs, pak opět bešamel a zasypeme 2-3 lžícemi parmezánu, lasagne... Pokračujeme do vyčerpání surovin, občas vložíme lístek bazalky a ukončíme vrstvou mangoldu, bešamelu a sýru, poklademe kousky másla nebo pokapeme olejem. Dáme péci do předehřáté trouby na 180-200°C po dobu cca 40 minut (podle trouby), povrch by měl být dozlatova. Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme.

Jednotlivé vrstvy můžeme také proložit kousky mozzarelly (do konečné vrstvy ji nedáváme) a pro zaryté milovníky masa můžeme „dodat“ plátky šunky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Trhanec s jablky a rozinkami Svátky jara den po dni. Ty nej velikonoční recepty - díl I. Články z

Komentáře k receptu: Lasagne s mangoldem v bešamelu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web