Autor:

Lasagne s lososem a se špenátem

Střední
Ingredience
Losos
nebo jiné filety z ryby - čerstvé nebo mražené
500 g
Mražený špenát 1 balení
Zakysaná smetana 1 kelímek
Sůl  
Pepř mletý  
Citron 1 ks
Sýr 100 g
Lasagne 9 plátek

Postup přípravy:

Najprve připravíme špenát dle vlastní chuti. Do osolené vroucí vody přidáme na 3 minuty předvařené lasagne (návod je napsaný na krabičce). Lososa očistíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronem. Až lasagne a špenát budou hotové, připravíme si zapékací misku, do které na dno dáme tak 2 lžíce špenátu, rozetřeme po celé misce, a na dno dáme 3 plátky vařených lasagní, na ně dáme vrstvu špenátu, pak kousky lososa. Proceduru opakujeme, lasagne, špenát, losos a posledni vrstva plátků lasagní. Povrch pomažeme zakysanou smetanou (větší vrstvou) ochucenou solí, pepřem a můžeme posypat strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct na cca 40 minut při 250 °C.

TIP: Do špenátu při jeho vaření na konci, přidejte 2 lžičky smetany, bude mít mnohem lepší a smetanovější chuť. Podle chuti můžete k lososu přidat i plátky vařeného vajíčka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Pečená kachna po savojsku Recept na víkend: Pečená kachna po savojsku Články z

Komentáře k receptu: Lasagne s lososem a se špenátem

Komentáře

  1. Tonto   27.07.2014 | 19:38 | reagovat |

    Musím říct, že opravdu výborné. Kombinace špenátu a ryby mě nikdy nezklame! :)

  2. Marcela Žihlová   16.01.2010 | 9:36 | reagovat |

    Musím přidat, že jsou opravdu výborné. Mě osobně chutnají mnohem víc, než klasicky s mletým masem a rajčaty. Smetanu jsem také nepřidávala. Pro milovníky ryb to pravé :) Dávám 1

  3. Marcela Žihlová   11.07.2009 | 16:33 | reagovat |

    Dnes jsem je vyzkoušela a musím říct, že jsou výborné. Lasagne jsem dělala vůbec poprvé a celá rodina si pochvalovala. Akorát jsem vynechala smetanu navrch, jen jsem posypala sýrem.

  4. Marketa   13.04.2007 | 2:06 | reagovat |

    Ja delam lasagne vzdy priklopene alobalem, pak vrchni vrstva neztvrdne.

  5. Di   17.07.2005 | 11:30 | reagovat |

    Mě by se k tomu hodila spíše sladká smetana. Ala jinak to vypadá velmi lákavě.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web