Autor:

Lasagne s lososem a se špenátem

Střední
Ingredience
Losos
nebo jiné filety z ryby - čerstvé nebo mražené
500 g
Mražený špenát 1 balení
Zakysaná smetana 1 kelímek
Sůl  
Pepř mletý  
Citron 1 ks
Sýr 100 g
Lasagne 9 plátek

Postup přípravy:

Najprve připravíme špenát dle vlastní chuti. Do osolené vroucí vody přidáme na 3 minuty předvařené lasagne (návod je napsaný na krabičce). Lososa očistíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronem. Až lasagne a špenát budou hotové, připravíme si zapékací misku, do které na dno dáme tak 2 lžíce špenátu, rozetřeme po celé misce, a na dno dáme 3 plátky vařených lasagní, na ně dáme vrstvu špenátu, pak kousky lososa. Proceduru opakujeme, lasagne, špenát, losos a posledni vrstva plátků lasagní. Povrch pomažeme zakysanou smetanou (větší vrstvou) ochucenou solí, pepřem a můžeme posypat strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct na cca 40 minut při 250 °C.

TIP: Do špenátu při jeho vaření na konci, přidejte 2 lžičky smetany, bude mít mnohem lepší a smetanovější chuť. Podle chuti můžete k lososu přidat i plátky vařeného vajíčka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Muffiny z mletého krůtího masa s kaší Mleté maso v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Lasagne s lososem a se špenátem

Komentáře

  1. Tonto   27.07.2014 | 19:38 | reagovat | závadný

    Musím říct, že opravdu výborné. Kombinace špenátu a ryby mě nikdy nezklame! :)

  2. Marcela Žihlová   16.01.2010 | 9:36 | reagovat | závadný

    Musím přidat, že jsou opravdu výborné. Mě osobně chutnají mnohem víc, než klasicky s mletým masem a rajčaty. Smetanu jsem také nepřidávala. Pro milovníky ryb to pravé :) Dávám 1

  3. Marcela Žihlová   11.07.2009 | 16:33 | reagovat | závadný

    Dnes jsem je vyzkoušela a musím říct, že jsou výborné. Lasagne jsem dělala vůbec poprvé a celá rodina si pochvalovala. Akorát jsem vynechala smetanu navrch, jen jsem posypala sýrem.

  4. Marketa   13.04.2007 | 2:06 | reagovat | závadný

    Ja delam lasagne vzdy priklopene alobalem, pak vrchni vrstva neztvrdne.

  5. Di   17.07.2005 | 11:30 | reagovat | závadný

    Mě by se k tomu hodila spíše sladká smetana. Ala jinak to vypadá velmi lákavě.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web