Lasagne s lososem a se špenátem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g losos nebo jiné filety z ryby - čerstvé nebo mražené
    • 1
      balení mražený špenát
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks citron
    • 100
      g sýr
    • 9
      plátek lasagne

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Najprve připravíme špenát dle vlastní chuti. Do osolené vroucí vody přidáme na 3 minuty předvařené lasagne (návod je napsaný na krabičce). Lososa očistíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronem. Až lasagne a špenát budou hotové, připravíme si zapékací misku, do které na dno dáme tak 2 lžíce špenátu, rozetřeme po celé misce, a na dno dáme 3 plátky vařených lasagní, na ně dáme vrstvu špenátu, pak kousky lososa. Proceduru opakujeme, lasagne, špenát, losos a posledni vrstva plátků lasagní. Povrch pomažeme zakysanou smetanou (větší vrstvou) ochucenou solí, pepřem a můžeme posypat strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct na cca 40 minut při 250 °C.
2
TIP: Do špenátu při jeho vaření na konci, přidejte 2 lžičky smetany, bude mít mnohem lepší a smetanovější chuť. Podle chuti můžete k lososu přidat i plátky vařeného vajíčka.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tonto
    Tonto |

    27. 7. 2014 19:38

    Musím říct, že opravdu výborné. Kombinace špenátu a ryby mě nikdy nezklame! :)

  • Marcela Žihlová
    Marcela Žihlová |

    16. 1. 2010 09:36

    Musím přidat, že jsou opravdu výborné. Mě osobně chutnají mnohem víc, než klasicky s mletým masem a rajčaty. Smetanu jsem také nepřidávala. Pro milovníky ryb to pravé :) Dávám 1

  • Marcela Žihlová
    Marcela Žihlová |

    11. 7. 2009 16:33

    Dnes jsem je vyzkoušela a musím říct, že jsou výborné. Lasagne jsem dělala vůbec poprvé a celá rodina si pochvalovala. Akorát jsem vynechala smetanu navrch, jen jsem posypala sýrem.

  • Marketa
    Marketa |

    13. 4. 2007 02:06

    Ja delam lasagne vzdy priklopene alobalem, pak vrchni vrstva neztvrdne.

  • Di
    Di |

    17. 7. 2005 11:30

    Mě by se k tomu hodila spíše sladká smetana. Ala jinak to vypadá velmi lákavě.

  • Jana
    Jana |

    10. 7. 2005 15:55

    Bylo to docela dobré, ale příště to budu dělat bez té smetany.

  • jana
    jana |

    11. 5. 2005 17:07

    zrovna dneska jsem delala domaci lasagne-tady v obchode nejsou.200g polohr. mouky, dve vejce,asi pul deci vody,spetka soli.Udelam tuzsi testo,vyvalim,je to na devet platku.Varim je asi sest minut.

  • Verbenka
    Verbenka |

    9. 5. 2005 10:44

    Domácí lasagně? Stejně jako domácí nudle, jen se jinak pokrájí - tj. vajíčko + polohr. mouka + špetka soli + kapka octa. Udělá se tuhé těsto, které se potom rozválí na co nejtenší plát a nechá uschnout. Po té se krájí.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 5. 2005 20:24

    Jak udělat domácí lasagně?Dík V.K.

  • smile smile
    smile smile |

    7. 5. 2005 05:39

    Kdyz varim lasagne, posledni vrstvu zakoncim tak, ze na masovou smes uz jen huste nasypu syr, a necham zapect. Kdyz date jako posledni vrstvu nudlovou placku, zkrouti se to.

  • martin švehla
    martin švehla |

    30. 3. 2005 22:53

    já to vařil ale nejvrchnější vrstva lasaní se mi zkroutila a ztvrdla, co s tím?Díky moc.-