Autor:

Lasagne s brokolicí a kuřecím masem

Střední
Ingredience
Kuřecí prsa 500 g
Brokolice 500 g
Cibule 1 ks
Česnek 1 stroužek
Tymián 1/2 
Oregáno 1/2 
Tvrdý sýr 300 g
Mozzarella 250 g
Olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Rajský protlak
či propasirovaná
600 ml
Lasagne
předvařené
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Brokolici rozeberte na růžičky a uvařte v mírně osolené vodě. Kuřecí maso nakrájejte na tenké proužky a osmažte na pánvi s troškou oleje. Usmažené maso dejte stranou a na pánvi osmažte cibuli a česnek do zlatohněda. Přimíchejte koření a protlak a vaříte asi 4 minuty, až omáčka mírně zhoustne. Polovinu rajské omáčky nalijte do máslem vymazané formy na pečení. Přikryjte vrstvou lasagní a pak polovinou masa a brokolice. Posypejte polovinou sýra. Potom přidejte další vrstvu lasagní, maso a brokolici a přelijte zbytkem omáčky a zasypte zbytkem sýra. Ukončete vrstvou lasagní. Nahoru rozložte plátky mozzarelly. Peče se ve vyhřáté troubě (180 °C) asi 30 minut, až je povrch zlatohnědý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Lasagne s brokolicí a kuřecím masem

Komentáře

  1. Luu   11.11.2012 | 16:00 | reagovat | závadný

    Kdybych nemela nacatej protlak, tak taky urcite dam prednost cerstvym rajcatum nebo aspon loupanym v plechovce, protoze ten protlak to cely zkazi. Jako jist se to da ale takova ta typicka umela protlakova chut...Kdyz delam lasagne s mletym masem tak mi to tak neprijde ale u ty brokolice je to hrozne citit.

    1. Luu   11.11.2012 | 16:08 | reagovat | závadný

      A taky si rikam, ze by to moozna bylo o dost lepsi s besamelem a tu rajskou omacku uplne vynechat.

      1. Veronika   28.02.2016 | 10:21 | reagovat | závadný

        Taky mi tam protlak a rajčata vůbec nesedí. Budu dělat jen s bešamelem. Už se těším..... :-)

  2. Miriampalme   10.07.2012 | 21:15 | reagovat | závadný

    Fakt výborné!!!!!!!!!

  3. Zdeňka   08.12.2010 | 20:59 | reagovat | závadný

    Dnes jsem je uvařila a musím se přiznat, že jsem byla zklamaná. Místo rajčatového protlaku doporučuji použít čerstvá propasírovaná rajčata. Já jsem použila 300ml protlaku a zbytek jsem "nahradila" rajčaty, ale protlak zkazil chuť celému pokrmu. Myslím, že kdyby to bylo s rajčaty, bylo by to bez chyby :-) Jo a jako první vrstvu dejte lasagne, je to lepší...

  4. Jana Kom   19.02.2008 | 20:44 | reagovat | závadný

    Pořád jsem nevěděla jak na lasagně...ale tenhle recept vážně nemá chybu....Díky za inspiraci...Jsou výborné :)

  5. Tyna   15.12.2007 | 16:27 | reagovat | závadný

    Dnes jsem je varila,jsou opravdu velmi dobre!!1***.Priprava sice asi hodinku,ale vyplati se:)) Otocila jsem malinko pripravu- na vymazanou formu jsem dala nejprve vrstvu lasagni a pak vrstvu rajskeho protlaku s korenim..Myslim,ze v navodu je chyba.DOPORUCUJI i jako slavnostnejsi jidlo + salatek...

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web