Autor:

Lasagne s brokolicí a kuřecím masem

Střední
Ingredience
Kuřecí prsa 500 g
Brokolice 500 g
Cibule 1 ks
Česnek 1 stroužek
Tymián 1/2 
Oregáno 1/2 
Tvrdý sýr 300 g
Mozzarella 250 g
Olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Rajský protlak
či propasirovaná
600 ml
Lasagne
předvařené
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Brokolici rozeberte na růžičky a uvařte v mírně osolené vodě. Kuřecí maso nakrájejte na tenké proužky a osmažte na pánvi s troškou oleje. Usmažené maso dejte stranou a na pánvi osmažte cibuli a česnek do zlatohněda. Přimíchejte koření a protlak a vaříte asi 4 minuty, až omáčka mírně zhoustne. Polovinu rajské omáčky nalijte do máslem vymazané formy na pečení. Přikryjte vrstvou lasagní a pak polovinou masa a brokolice. Posypejte polovinou sýra. Potom přidejte další vrstvu lasagní, maso a brokolici a přelijte zbytkem omáčky a zasypte zbytkem sýra. Ukončete vrstvou lasagní. Nahoru rozložte plátky mozzarelly. Peče se ve vyhřáté troubě (180 °C) asi 30 minut, až je povrch zlatohnědý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Jarní závitky na špenátě Ingredience s nádechem jara Články z

Komentáře k receptu: Lasagne s brokolicí a kuřecím masem

Komentáře

  1. Luu   11.11.2012 | 16:00 | reagovat |

    Kdybych nemela nacatej protlak, tak taky urcite dam prednost cerstvym rajcatum nebo aspon loupanym v plechovce, protoze ten protlak to cely zkazi. Jako jist se to da ale takova ta typicka umela protlakova chut...Kdyz delam lasagne s mletym masem tak mi to tak neprijde ale u ty brokolice je to hrozne citit.

    1. Luu   11.11.2012 | 16:08 | reagovat |

      A taky si rikam, ze by to moozna bylo o dost lepsi s besamelem a tu rajskou omacku uplne vynechat.

      1. Veronika   28.02.2016 | 10:21 | reagovat |

        Taky mi tam protlak a rajčata vůbec nesedí. Budu dělat jen s bešamelem. Už se těším..... :-)

  2. Miriampalme   10.07.2012 | 21:15 | reagovat |

    Fakt výborné!!!!!!!!!

  3. Zdeňka   08.12.2010 | 20:59 | reagovat |

    Dnes jsem je uvařila a musím se přiznat, že jsem byla zklamaná. Místo rajčatového protlaku doporučuji použít čerstvá propasírovaná rajčata. Já jsem použila 300ml protlaku a zbytek jsem "nahradila" rajčaty, ale protlak zkazil chuť celému pokrmu. Myslím, že kdyby to bylo s rajčaty, bylo by to bez chyby :-) Jo a jako první vrstvu dejte lasagne, je to lepší...

  4. Jana Kom   19.02.2008 | 20:44 | reagovat |

    Pořád jsem nevěděla jak na lasagně...ale tenhle recept vážně nemá chybu....Díky za inspiraci...Jsou výborné :)

  5. Tyna   15.12.2007 | 16:27 | reagovat |

    Dnes jsem je varila,jsou opravdu velmi dobre!!1***.Priprava sice asi hodinku,ale vyplati se:)) Otocila jsem malinko pripravu- na vymazanou formu jsem dala nejprve vrstvu lasagni a pak vrstvu rajskeho protlaku s korenim..Myslim,ze v navodu je chyba.DOPORUCUJI i jako slavnostnejsi jidlo + salatek...

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sex koučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sex koučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web