Lasagne s brokolicí a kuřecím masem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí prsa
    • 500
      g brokolice
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 0,5
      tymián
    • 0,5
      oregáno
    • 300
      g tvrdý sýr
    • 250
      g mozzarella
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 600
      ml rajský protlak či propasirovaná
    • lasagne předvařené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolici rozeberte na růžičky a uvařte v mírně osolené vodě. Kuřecí maso nakrájejte na tenké proužky a osmažte na pánvi s troškou oleje. Usmažené maso dejte stranou a na pánvi osmažte cibuli a česnek do zlatohněda. Přimíchejte koření a protlak a vaříte asi 4 minuty, až omáčka mírně zhoustne. Polovinu rajské omáčky nalijte do máslem vymazané formy na pečení. Přikryjte vrstvou lasagní a pak polovinou masa a brokolice. Posypejte polovinou sýra.
2
Potom přidejte další vrstvu lasagní, maso a brokolici a přelijte zbytkem omáčky a zasypte zbytkem sýra. Ukončete vrstvou lasagní. Nahoru rozložte plátky mozzarelly. Peče se ve vyhřáté troubě (180 °C) asi 30 minut, až je povrch zlatohnědý.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Veronika
    Veronika |

    28. 2. 2016 10:21

    Taky mi tam protlak a rajčata vůbec nesedí. Budu dělat jen s bešamelem. Už se těším..... :-)

  • Luu
    Luu |

    11. 11. 2012 16:08

    A taky si rikam, ze by to moozna bylo o dost lepsi s besamelem a tu rajskou omacku uplne vynechat.

  • Luu
    Luu |

    11. 11. 2012 16:00

    Kdybych nemela nacatej protlak, tak taky urcite dam prednost cerstvym rajcatum nebo aspon loupanym v plechovce, protoze ten protlak to cely zkazi. Jako jist se to da ale takova ta typicka umela protlakova chut...Kdyz delam lasagne s mletym masem tak mi to tak neprijde ale u ty brokolice je to hrozne citit.

  • Miriampalme
    Miriampalme |

    10. 7. 2012 21:15

    Fakt výborné!!!!!!!!!

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    8. 12. 2010 20:59

    Dnes jsem je uvařila a musím se přiznat, že jsem byla zklamaná. Místo rajčatového protlaku doporučuji použít čerstvá propasírovaná rajčata. Já jsem použila 300ml protlaku a zbytek jsem "nahradila" rajčaty, ale protlak zkazil chuť celému pokrmu. Myslím, že kdyby to bylo s rajčaty, bylo by to bez chyby :-) Jo a jako první vrstvu dejte lasagne, je to lepší...

  • Jana Kom
    Jana Kom |

    19. 2. 2008 20:44

    Pořád jsem nevěděla jak na lasagně...ale tenhle recept vážně nemá chybu....Díky za inspiraci...Jsou výborné :)

  • Tyna
    Tyna |

    15. 12. 2007 16:27

    Dnes jsem je varila,jsou opravdu velmi dobre!!1***.Priprava sice asi hodinku,ale vyplati se:)) Otocila jsem malinko pripravu- na vymazanou formu jsem dala nejprve vrstvu lasagni a pak vrstvu rajskeho protlaku s korenim..Myslim,ze v navodu je chyba.DOPORUCUJI i jako slavnostnejsi jidlo + salatek...

  • karel říha
    karel říha |

    10. 6. 2007 22:23

    jo chci je vyzkoučet ale nejdou .

  • Eva Eva
    Eva Eva |

    1. 6. 2007 16:47

    Jen jedno slovo: vynikající!

  • Daniel Sova
    Daniel Sova |

    23. 3. 2007 20:09

    dnes jsem je uvařil přítelkyni k večeři a bylo to fenomenální

  • Pavla
    Pavla |

    16. 12. 2006 15:27

    vcera jsem vyzkousela a bylo to fantasticke....

  • Martina Šustrová
    Martina Šustrová |

    4. 8. 2006 08:03

    Lasagne má moje rodina velice ráda, takže je často děláme stejně jako všechny těstoviny. lasagne ale vždy před pečením zaliju šlehačkou. je to sice kalolická bomba, ale výsledek je skvělý! TZkuste sami.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 2. 2006 16:09

    Je to fakt dobrej recept ale taky dost pracnej a zabere to hodně času.

  • Lucie
    Lucie |

    23. 1. 2006 12:35

    Jsou skutečně výborné. Doporučuji!

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    12. 6. 2005 12:45

    ty lasagne jsou vynikajici, ale je to trosku pracnejsi, narocnejsi na cas:-))