Lasagne bez Lasagní aneb maso pro lenochy

moje hodnocení:

2,5

hodnotilo: 2
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg mleté maso - míchané
    • 3
      ks houska starší
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • mléko
    • 1
      ks kapusta velká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Housky pokrájíme na kostky a zalijeme trochou mléka tak, aby šly "rozňahnat na řidší kaši". Vmícháme pokrájenou cibulku a nasekaný česnek, mleté maso, vejce a osolíme. Vše pořádně promícháme a necháme chvíli odležet.
2
Kapustu rozebereme na listy a asi 5 minut v osolené vodě povaříme. Scedíme. Pekáček ničím nevymazáváme. Na dno dáme třetinu listů kapusty, na ně rozložíme polovinu masa, přikryjeme další polovinou listů, rozetřeme zbytek masa a vše důkladně zakryjeme zbytkem kapusty. Podlijeme asi 3 dcl vody a dáme péct.
3
Peče se asi hodinu při 220 °C, ideální přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Jaroslav Šafr
    Jaroslav Šafr |

    21. 8. 2007 17:42

    Přidal jsem 5dk. dobře vyuzené polského a nadrobno nakrájeného špeku tim pokrm dostal tusprávnou chut a aroma.Byl s brambory O.K.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    1. 8. 2006 20:25

    Tak jsem to vyzkousela a byla jsem trochu zklamana. Bud jsem dala moc vody, nebo jsem dostatecne neochutila. Prislo mi to takove vselijake. Mozna bych do toho priste zkusila dat trochu slaniny, aby to chytlo trosku chuti.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    28. 7. 2006 18:28

    Michaelo, klidně bagetu i tousťák :-) Lidka

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    28. 7. 2006 16:37

    Tak tohle vypada vazne suprove. Rozhodne pri nejblizsi prilezitosti vyzkousim. Da se misto housek pouzit treba bageta nebo toustovy chleb?

  • František Kratochvíl
    František Kratochvíl |

    28. 7. 2006 16:26

    Bez komentáře - vynikající s bramborovou kaší !

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    18. 2. 2006 15:48

    Kapustu je skutečně potřeba kratince povařit. U velkých listů doporučiju také seříznout taky takové ty košťály - teď si nemůžu vzpomenout, jak se tomu správně říká.... Jinak příprava je hodně rychlá :-).

  • Anonym
    Anonym |

    18. 2. 2006 04:24

    Kapustu rozebereme na listy a asi 5 minut v osolené vodě povaříme. Takže žádná syrová

  • Jana Malá
    Jana Malá |

    26. 1. 2006 10:54

    Ta kapusta se asi dává syrová,že?