Langusta nebo můžou být i tygří krevety Morney

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      cibule
    • máslo
    • smetana
    • bílé víno
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • česnek
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • langusta
    • parmazán
    • mozzarella

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Langustu očistíme pod studenou vodou, rozpulíme po délce na půl a opatrně vyndáme maso ze skořápky. Čisté omyté maso naporcujeme na malé kousky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, česnek a za stálého míchání nalijeme mléko, přidáme česnek, víno, sůl, pepř, 2 lžíce míchaného sýra. Na malém ohni za stáleho míchání vaříme asi 10 minut. Na nerezove pánvi rozpustíme máslo přidáme najemno nakrájenou cibuli a kousky masa z langusty. Za stálého míchání by měla langusta být hotová tak za 5 minut. Na hotovou langustu nalijeme hotovou bílou omáčku, posypeme míchaným sýrem a zapečeme pod grilem nebo v rozpálené troubě až sýr bude mít zlatou barvu. Podáváme buď s rýží nebo s hranolky. To samé můžeme udělat s tygřími krevetami.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.