Langoše VII.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 20
      g droždí
    • cukr
    • 130
      ml voda
    • 150
      g hrubá mouka
    • 0,5
      sůl
    • 50
      ml mléko
    • hladká mouka
    • rostlinný olej
    • červené víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
K rozemnutému droždí přidáme cukr,zalijeme 80 ml vlažné vody,zamícháme a necháme na teplém místě.Do mísy prosijeme obě mouky,do důlku vlijeme vykynutý kvásek,sůl a zbylou vlažnou vodou a mlékem zaděláme těsto a propracujeme.Poprášíme moukou,zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme hodinu vykynout.Vykynuté těsto znovu propracujeme a vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu,rozkrájíme na šest dílů.Z nich tvarujeme kruhy tak,že těsto od středu vytahujeme.Smažíme v dostatečném množství oleje z obou stran do světle zlatava.Hotové necháme okapat na ubrousku.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.