Autor:

Langoše po maďarsku

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Bílý jogurt 1 kelímek
Sůl 1 lžička
Prášek do pečiva 1/2 balení
Rostlinný olej 2 lžíce
Mléko 3 dl
Droždí 25 g
Cukr 1 lžička
Tuk
na smažení
 

Postup přípravy:

Z droždí, cukru a trochy mléka zaděláme kvásek a necháme vzejít. Pak vmícháme osolenou mouku s práškem do pečiva, přidáme rozmíchaný jogurt se zbytkem mléka a olej. Vypracujeme hladké těsto, které na 24 hodin uložíme do většího mikrotenového sáčku do lednice.

Druhý den těsto vyjmeme, rozdělíme na dílky, vytahujeme je do tvaru pánvičky a na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách.

Horké langoše potřeme ostrým kečupem a sypeme strouhaným sýrem, nebo potřeme horkou vodou s rozehřátým máslem a utřeným česnekem a opět sypeme strouhaným sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Komentáře k receptu: Langoše po maďarsku

Komentáře

  1. betima   10.04.2014 | 8:36 | reagovat |

    Děkuji za recept,konečně je to ten pravý a vnoučata se můžou utlouct. Vláčný a nadýchaný. <:-)

  2. fadsfasf   26.02.2013 | 20:04 | reagovat |

    Vynikající, nejlepší langoše! Krásně nadýchané!

  3. Lenka Dohnalová   21.03.2008 | 14:46 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem mnoho receptů na langoše a tenhle hodnotím jako naprosto nej nej nej. Já je sice nenechávám v lednici a po vykynutí je hned smažím (nikdy si na ně nevtzpomenu den předem), ale jsou přesto naprosto dokonalé a výborné. Po usmažení jsou měkoučké a mnohem křehčí než jiné, které jsem zkoušela.

  4. Věra Novotná   11.12.2006 | 12:28 | reagovat |

    Já dělám langoše pouze podle receptu Langoše - expres a ještě mě nikdy nezklamaly. Vyzkoušejte, nebudete litovat.

  5. Zdena z JM   11.12.2006 | 9:46 | reagovat |

    Já dělám langoše úplně jinak a myslím ,že jednodušeji:na 1/2 l mléka dám 1 kostku droždí+špetku cukru,aby droždí lépe vzešlo a hladkou mouku přidávám dle potřeby,až vznikne krásně hladké nelepivé těsto.Samozřejmě,že ho mírně osolím.Zadělávám v elektrickém robotu.Nechám kynout asi tak hodinku a hned smažím langoše.I tohle těsto vydrží v lednici několik dní.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web