Autor:

Langoše po maďarsku

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Bílý jogurt 1 kelímek
Sůl 1 lžička
Prášek do pečiva 1/2 balení
Rostlinný olej 2 lžíce
Mléko 3 dl
Droždí 25 g
Cukr 1 lžička
Tuk
na smažení
 

Postup přípravy:

Z droždí, cukru a trochy mléka zaděláme kvásek a necháme vzejít. Pak vmícháme osolenou mouku s práškem do pečiva, přidáme rozmíchaný jogurt se zbytkem mléka a olej. Vypracujeme hladké těsto, které na 24 hodin uložíme do většího mikrotenového sáčku do lednice.

Druhý den těsto vyjmeme, rozdělíme na dílky, vytahujeme je do tvaru pánvičky a na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách.

Horké langoše potřeme ostrým kečupem a sypeme strouhaným sýrem, nebo potřeme horkou vodou s rozehřátým máslem a utřeným česnekem a opět sypeme strouhaným sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Komentáře k receptu: Langoše po maďarsku

Komentáře

  1. betima   10.04.2014 | 8:36 | reagovat |

    Děkuji za recept,konečně je to ten pravý a vnoučata se můžou utlouct. Vláčný a nadýchaný. <:-)

  2. fadsfasf   26.02.2013 | 20:04 | reagovat |

    Vynikající, nejlepší langoše! Krásně nadýchané!

  3. Lenka Dohnalová   21.03.2008 | 14:46 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem mnoho receptů na langoše a tenhle hodnotím jako naprosto nej nej nej. Já je sice nenechávám v lednici a po vykynutí je hned smažím (nikdy si na ně nevtzpomenu den předem), ale jsou přesto naprosto dokonalé a výborné. Po usmažení jsou měkoučké a mnohem křehčí než jiné, které jsem zkoušela.

  4. Věra Novotná   11.12.2006 | 12:28 | reagovat |

    Já dělám langoše pouze podle receptu Langoše - expres a ještě mě nikdy nezklamaly. Vyzkoušejte, nebudete litovat.

  5. Zdena z JM   11.12.2006 | 9:46 | reagovat |

    Já dělám langoše úplně jinak a myslím ,že jednodušeji:na 1/2 l mléka dám 1 kostku droždí+špetku cukru,aby droždí lépe vzešlo a hladkou mouku přidávám dle potřeby,až vznikne krásně hladké nelepivé těsto.Samozřejmě,že ho mírně osolím.Zadělávám v elektrickém robotu.Nechám kynout asi tak hodinku a hned smažím langoše.I tohle těsto vydrží v lednici několik dní.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web