Lahůdkový česnek

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • česnek
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • 5
      pepř celý
    • 1
      bobkový list
    • 1
      hřebíček
    • 1
      feferonka
  • nálev
    • 200
      ml bílé víno
    • 100
      ml ocet
    • 100
      ml voda
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dno sklenic dáme 1 lžičku oleje, uložíme na těsno oloupané stroužky česneku, které prokládáme bobkovým listem, pepřem, hřebíčkem a feferonkou. Všechny suroviny na nálev necháme přejít varem a teplým nálevem zalejeme česnek. Uzavřeme a sterilujeme 10 minut od začátku varu.
2
Používáme jako chuťovku k masu, na jednohubky, ale i nakrájené na plátky k sýrům.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    25. 5. 2006 06:58

    Tú menšiu Ivetka, tá sa skôr spotrebuje. Bobkový list ak by bol veľký, zlomte a dajte iba polovicu.

  • Iveta sumak
    Iveta sumak |

    23. 5. 2006 11:02

    Recept vyzera uzasne,urcite vyskusam,iba pani Terezka ,ako velku sklenicu myslite 0,7l alebo tu mensiu?Dakujem za radu.

  • Marsí
    Marsí |

    22. 5. 2006 13:31

    Něco takového miluje můj mužík, takže díky za recept, ukládám.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    22. 5. 2006 12:21

    Mňam, mňam, česnekem a cibulí to u nás voní skoro pořád:-))) Dík.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    22. 5. 2006 10:26

    Bezva chuťovčička.Ukládám a děkuji!!