Lahodný perník

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 350
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr
    • 10
      lžíce olej
    • 2
      lžíce kakao hořké
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 330
      ml limonáda
    • 2
      ks vejce
  • Na polití
    • 2
      balíček čokoláda
    • mléko trochu
    • máslo trochu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše smícháme ručním šlehačem.
2
Na plech dáme pečící papír a nalijeme těsto. Dáme do předehřáté trouby péct asi na 180 °C přibližně 20 minut. Musíme si ohlídat správnost upečení špejlí (aby se těsto nelepilo na špejli).
3
Necháme vychladnout a připravíme si polevu. Dáme rozehřát máslo. Vsypeme nalámanou čokoládu a mícháme. Dle potřeby přilejeme mléko po troškách, aby čokoláda měla lesklou barvu a dobře se nám rozpustila. Potřeme s ní perník a můžeme posypat strouhaným kokosem nebo dle fantazie.
4
Dáme perník do lednice vychladit.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Iveta
    Iveta |

    28. 1. 2007 23:09

    úplně normální jakákoliv limonáda s bublinkama. Může být i mattonka smíchaná se šťávou. Hlavně musí být sycená bublinkama

  • radusa
    radusa |

    23. 1. 2007 15:32

    jaka to má být ta limonáda dekuji předem za odpovet