Autor:

LAHODNÝ KRÁLÍK NA ČERVENÉM VÍNĚ

Střední
Ingredience
Králík 1 ks
Anglická slanina 80 g
Sůl  
Tuk
nebo máslo
100 g
Cibule 100 g
Kořenová zelenina 100 g
Pepř celý
kuličky
5 ks
Bobkový list 2 ks
Nové koření
kuličky
5 ks
Červené víno 500 ml
Citron 1 ks
Ocet 1 lžíce
Povidla 50 g
Hladká mouka 40 g
Cukr 20 g
Vývar
či voda
100 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka rozkrájíme na větší kusy. Maso protkneme částí slaniny a osolíme. Rozehřejeme tuk či máslo a maso ze všech stran opečeme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a rozpustíme v kastrůlku. Přidáme trochu tuku a přisypeme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Když začne zelenina zlátnout, vložíme ji k masu, přidáme koření, podlijeme polovinou vína, trochou vody a zakápneme citronem a octem. Nakonec přidáme povidla a pečeme doměkka.

Upečené maso vyjmeme, základ vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, přidáme cukr a lehce osmahneme. Potom zalijeme vývarem nebo vodou a zbylým vínem. Omáčku dobře povaříme a procedíme přes cedník. Ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.

Králíka podáváme s houskovým knedlíkem, zdobíme jeřabinami a plátkem citronu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: LAHODNÝ KRÁLÍK NA ČERVENÉM VÍNĚ

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web