LAHODNÝ KRÁLÍK NA ČERVENÉM VÍNĚ

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • 80
      g anglická slanina
    • sůl
    • 100
      g tuk nebo máslo
    • 100
      g cibule
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 5
      ks pepř celý kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 500
      ml červené víno
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžíce ocet
    • 50
      g povidla
    • 40
      g hladká mouka
    • 20
      g cukr
    • 100
      ml vývar či voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka rozkrájíme na větší kusy. Maso protkneme částí slaniny a osolíme. Rozehřejeme tuk či máslo a maso ze všech stran opečeme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a rozpustíme v kastrůlku. Přidáme trochu tuku a přisypeme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Když začne zelenina zlátnout, vložíme ji k masu, přidáme koření, podlijeme polovinou vína, trochou vody a zakápneme citronem a octem. Nakonec přidáme povidla a pečeme doměkka.
2
Upečené maso vyjmeme, základ vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, přidáme cukr a lehce osmahneme. Potom zalijeme vývarem nebo vodou a zbylým vínem. Omáčku dobře povaříme a procedíme přes cedník. Ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
3
Králíka podáváme s houskovým knedlíkem, zdobíme jeřabinami a plátkem citronu.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.