Autor:

Lahodný bochánek z DP od Oldy

Střední
Ingredience
Vejce 3 ks
Hera 160 g
Mléko 100 ml
Hladká mouka 420 g
Cukr 5 lžíce
Vanilkový cukr  
Sůl 1 lžička
Droždí
2 a 1/2 lžičky
7 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Vajíčka rozšleháme, Heru předem rozpustíme a necháme vychladnout. Obojí spolu s mlékem vložíme do pekárny, navrch dáme mouku, cukr + vanilkový cukr, do rohu nádoby sůl a doprostřed mouky do důlku droždí. Rozinky (ořechy) se přidají po zvukovém signálu pro přidání ingrediencí. Bochánek je o váze zhruba 1 kg, používám program celozrnný (cca 3 hod 30 min), kůrka světlá.

Po upečení necháme zabalený v utěrce vychladnout na mřížce a pak už jen mizí před očima.

Poznámka : Místo namočených rozinek v rumu může být 150 g nasekaných vlašských ořechů a 1 lžíce rumu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Jablíčka v těstíčku s vanilkovou omáčkou Oblíbené ingredience na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Lahodný bochánek z DP od Oldy

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web