Lahodná plněná rajčata

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks rajčata
    • 200
      g drůbeží maso mleté
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g rýže
    • 30
      g slunečnicový olej a 20 g
    • 1
      ks bobkový list
    • tymián
    • 30
      g rajský protlak
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      lžíce petrželka sekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata odkrojíme, vydlabeme. Na části oleje osmažíme cibulku, přidáme dužinu z rajčat, rýži a pár lžic vody. Krátce podusíme, přidáme maso, osolíme a za stálého obracení vydusíme.
2
Rajčata naplníme, dáme do vymazaného pekáčku, zalijeme protlakem rozmíchaným ve 10 ml vody, okořeníme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě přikryté alobalem 20 minut. Poté okryjeme a zprudka 10 minut zapečeme. Šťávu ochutíme solí nebo špetkou cukru.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Eva Šerá
    Eva Šerá |

    12. 5. 2010 19:18

    Recept vypadá velmi zajímavě, ráda bych ho vyzkoušela, můžete mi prosím poradit co se hodí jako příloha? Tipovala bych těstoviny či rýži.děkuji.