Autor:

Labužnický topinkový dezert

Střední
Ingredience
Chleba  
Česnek  
Sirup
z cukrové řepy - vše podle planovaného množství připravovaných topinek
 

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Osmažíme topinky po obou stranách, potřeme česnekem a potřeme rovnoměrnou vrstvou sirupu z cukrové řepy, který se na teplých topinkách pěkně „rozlije“.

Podáváme jako dezert nebo jako předkrm.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Labužnický topinkový dezert

Komentáře

  1. Zdenka Korábová   10.05.2008 | 19:26 | reagovat | závadný

    Tak moje babička dělala něco podobného,upekla takové válečky cca 10cm dlouhé, ale nebyly plněné makem a další postup byl stejný a říkala tomu šulánky. Makem plnila koblihy a to byla taky bašta.

  2. Vlaďka Daranská   10.05.2008 | 12:06 | reagovat | závadný

    I moje mamka ho vaří mimo dům:c)...bydlí na vesnici,tak s tím není problém.V prodejně zdravé výživy jsem se ptala,ale k dostání byla zatím jen melasa.Jinak,ještě jsem si vzpomněla na výbornou variantu se sirobem,kterou každoročně dělá moje babička-upeče makové buchtičky,pak je namáčí v kastrůlku s vařícím se sirobem a hned je obaluje v nastrouhaném perníku.Znáte to někdo?To jsem se ale odklonila od topinkového receptu,omlouvám se:c)

  3. Zdenka Korábová   10.05.2008 | 11:53 | reagovat | závadný

    Nedá se sirob sehnat v prodejnách zdravé výživy? Kupovala jsem tam melasu, tak je možná i sirob k mání. Domácí sirob byl báječný, ale než se uvařil, tak ta ingenzivní snad ne ani vůně . V bytě bych se do něj nepustila i na vsi ho babička vařila na zimu mimo barák.

  4. Vlaďka Daranská   10.05.2008 | 11:23 | reagovat | závadný

    Vážně je škoda,že se sirob nedá v českých obchod.sehnat.Dělávali ho moji prarodiče.Babička pak napekla bramborové placky nebo vdolky a v sirobu jsme je namáčeli a baštili...je to skvělý produkt!Moje mamka sirob dělala před dvěma lety,tenhle rok to doufám zopakuje.S topinkami jsem ho zatím nejedla,vyzkouším:)

  5. Lukáš Koutský   10.05.2008 | 10:57 | reagovat | závadný

    Sirup vozím z německa, v českých obchodech jsem jej též hledal v podstatě marně... Ale domací výroba jistě nic nezkazí...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web