Labužnický piškot mojí mámy

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na piškot
    • 5
      ks vejce
    • 130
      g cukr
    • 130
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
  • Dále potřebujeme
    • 250
      ml pomerančový džus 100%
    • 1
      sklenice meruňkový kompot
    • 50
      g cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 3
      kelímek šlehačka
    • 2
      balíček ztužovač šlehačky
    • 3
      balení polomáčené sušenky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Piškotové těsto: 5 žloutků šleháme spolu s cukrem. Pak lehce vmícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva a z 5 bílků ušlehaný sníh. Dáme na sádlem vymaštěný a strouhankou vysypaný vysoký a velký pekáč. Pečeme v elektrické troubě volně při 180 °C do zlatova.
2
Mezitím si připravíme: sklenici meruněk i se šťávou rozmixujeme a povaříme s cukrem (50 g) do varu - cca 5 minut. 250 ml pomer. džusu rozmícháme se 2 pudinkovými prášky, do toho vmícháme převařené meruňky, občas promícháme - UŽ NEVAŘÍME!!! Po vychladnutí směs nalejeme na studený piškot. Na tuto směs natřeme ušlehané šlehačky se ztužovači. Na tuto vrstvu ještě poskládáme čokoládou nahoru polomáčené sušenky.
3
Dáme do lednice vychladnout na několik hodin až sušenky zvlhnou a budou proležené.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • milan
    milan |

    26. 2. 2007 13:27

    NEPROMÁČÍ TEN PIŠKOT TA VYCHLAZENÁ SMĚS A HED NA TO SE DÁVÁ ŠLEHAČKA Děkuji

  • tereza
    tereza |

    25. 7. 2006 15:00

    hned to jdu delat vypada to mooc dobre mnam:-.)

  • Gábina
    Gábina |

    9. 5. 2006 11:35

    nebude ten pudink cítit v tom krému, když se nevaří?

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    9. 5. 2006 10:05

    Vypadá to velice lákavě!Vyzkouším.Díky!