Autor:

La caponata - varianta s cibulí

Střední
Ingredience
Lilek 2 ks
Červená cibule 4 ks
Rajčatové pyré 300 g
Zelené olivy
vypeckovane
50 g
Kapary 40 g
Piniové oříšky 20 g
Rozinky 20 g
Bílý vinný ocet 2 lžíce
Olivový olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Cukr 1 lžíce
La caponata - varianta s cibulí

Postup přípravy:

Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky, posypeme solí a necháme vypotit minimálně 30 minut. Rozinky namočíme do vlažné vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ve vetší pánvi rozehřejeme olej a osmahneme lilek nakrájený na kostičky, osolíme a opepříme. Lilek si odložíme na větší talíř, pokrytý ubrouskem (aby se nam odsál přebytečný olej). Ve stejné pánvi, kde jsme osmahli lilek, osmahneme cibuli dokud nezměkne. Přidáme olivy, rajčatové pyré, osolíme a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme rozinky, kapary, pinie a lilek.Taktéž přidáme cukr a ocet, promícháme a vaříme dalších 20 minut. Necháme vychladnout. Můžeme podávat jako předkrm nebo jako hlavní jídlo s čerstvým pečivem.
Klasická italská „caponata“ může být sicilská nebo neapolská, tohle je jedna z variací, kterou jsem našla v italském časopise o vaření.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Hovězí steak s kukuřičným salátem a tortillou Nejlepší zeleninové saláty tohoto léta Články z

Komentáře k receptu: La caponata - varianta s cibulí

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web