Kyškový perník

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      sklenice kyška
    • 3
      sklenice cukr
    • 3
      sklenice hrubá mouka
    • jedlá soda
    • 1
      lžíce kakao
    • rozinky
    • oříšky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Podle velikosti plechu nebo formy zvolíme i velikost sklenic nebo hrnku. Poté vše odměříme, zamícháme, vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme při cca 180 °C (zkoušíme špejlí). Hotové pocukrujeme nebo zvolíme polevu podle chuti, či čokoládu.
2
Je vhodný i pro dělenou stravu - v tom případě místo normálního cukru použijeme fruktózu a vynecháme polevu.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    22. 5. 2006 14:42

    Ach jo,kyška je kyselé mléko,tudíž s tvrdým y!Jinak jsem tohle zkoušela péct,ale nechutnalo nám.Spousta cukru,přesto nesladké.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    22. 5. 2006 12:26

    Pod pojmem perník si představím pečivo s charakteristickou vůní koření do perníku. To je další recept, který se honosí názvem perník, ale ta vůně mu chybí:-((( Tohle je obyčejná buchta z kefíru, už tady taky několikrát je.