Autor:

Kynuté těsto na výbornou bublaninu či koláč

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 1 kg
Sůl  
Mléko 2/3 l
Cukr 150 g
Tuk 150 g
Vejce 3 ks
Droždí 1 kostka
Citronová kůra  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Do mísy prosejeme mouku. V hrnečku necháme v části vlahého mléka se lžičkou cukru a lžičkou mouky nakynout droždí (cukr odebíráme z celkového udaného množství). Když máme kvásek vykynutý, vložíme do utvořeného důlku v mouce vajíčka a tenkým pramínkem přiléváme kvásek.
Přidáme další mléko, rozpuštěný tuk, citronovou kůru a nakonec sůl. Vypracujeme těsto a necháme kynout na teplém místě. Když nakyne zpracujeme ho libovolně s jakýmkoliv ovocem či libovolnou nádivkou.

Tento recept je již po generace vyzkoušený a ještě nikdy nezklamal.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Francouzský jablečný koláč s mandlemi Jak zpracovat bohatou jablečnou úrodu? Články z

Komentáře k receptu: Kynuté těsto na výbornou bublaninu či koláč

Komentáře

  1. Jana74   10.07.2016 | 12:46 | reagovat |

    Kdy se přidáva cukr a jaký?

  2. Danca27   28.05.2011 | 16:03 | reagovat |

    Tak jsem dnes zkoušela, ale vykynulo mi strašně moc tak přiště ho udelám z min mouky cca 500g ..ale chutove výborný všem moc doporučuju jen si musíte nachystat opravdu na tento pomer hodne ovoce a vmáčknout ho dovntiř nebo vyleze nahoru...hodne ovoce tipuju na kilo jablek třeba nebo kilo lesniho ovoce a mozná i tvaroh pod ovocem tam nebude vadit :-)..moc a moc dekuji za recept ;-) ;-) :-*

    1. KatieValMez   07.07.2013 | 18:16 | reagovat |

      Teď dělám, jen z menšího množství ;-) tvaroh a meruňky snad bude fajn kombinace 8-) ikdyž kdo ví co z toho vyleze :-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web