Autor:

Kynutá buchta s tvarohem

Střední
Buchta
Polohrubá mouka 1 kg
Žloutek 2 ks
Sůl 1 lžička
Hera
rozehřátá
3/4 kostka
Kvásek
Mléko
vlažné
1 l
Droždí 1 kostka
Náplň
Měkký tvaroh 2 kostka
Mléko 1 dl
Moučkový cukr 2 lžíce
Bílek 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Z mléka a droždí připravíme kvásek. Mouku, rozehřátou heru, žloutky, sůl smícháme (raději ručně) a přidáme kvásek. Vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu (je to trochu pracné, ale výsledek stojí zato). Těsto rozdělíme na dva stejné díly. Vyšší pekáč vymažeme a vysypeme moukou. První díl těsta rozválíme na velikost pekáče a vložíme jej do něj.

Připravíme náplň: tvarohy, cukr, mléko a bílky smícháme dohromady. Cukr dáváme dle chuti, někdo více, někdo méně. Náplň naneseme na první díl těsta v pekáči. Druhý díl těsta opět vyválíme na velikost pekáče a přikryjeme jím náplň. Dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C stupňů a pečeme přibližně 20 minut. Hotová buchta je narůžovělá a těsto se nelepí na špejli.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Kynutá buchta s tvarohem

Komentáře

  1. lucie   22.05.2014 | 18:05 | reagovat | závadný

    Dobrý den, nepochopila jsem kolik je tam hery, 3 kostky nebo 3/4 kostky, ...tři kostky mi přijde nesmysl...dík :-)

  2. Zita Matejkova   28.02.2009 | 13:36 | reagovat | závadný

    Lenko, já to nemyslela ve zlém, jen jsem chtěla říct, že kynout by měla podle názvu. Tak promiň, jestli se ti to dotklo.

  3. Lenka Sedlářová   28.02.2009 | 12:22 | reagovat | závadný

    Odvolávám svůj včerejší komentář o hutném těstu. :) Včera jsme chutnali ne úplně vychladlou. Teď studená je mňamózní. Díky. Zito, číst umím. Vtip je v tom, že názvy mnohých receptů si protiřečí s obsahem receptu. :) A mně přijde rozumnější řídit se postupem uvedeným v receptu než názvem.

  4. Lucie Szücsová   28.02.2009 | 10:01 | reagovat | závadný

    Tato buchta vykyne při pečení, nenechává se kynout zvlášť, alespoň já to nikdy nedělala.

  5. Zita Matejkova   28.02.2009 | 9:53 | reagovat | závadný

    Lenko, v názvu je "kynutá" :D

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web