Autor:

Kynutá buchta s tvarohem

Střední
Buchta
Polohrubá mouka 1 kg
Žloutek 2 ks
Sůl 1 lžička
Hera
rozehřátá
3/4 kostka
Kvásek
Mléko
vlažné
1 l
Droždí 1 kostka
Náplň
Měkký tvaroh 2 kostka
Mléko 1 dl
Moučkový cukr 2 lžíce
Bílek 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Z mléka a droždí připravíme kvásek. Mouku, rozehřátou heru, žloutky, sůl smícháme (raději ručně) a přidáme kvásek. Vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu (je to trochu pracné, ale výsledek stojí zato). Těsto rozdělíme na dva stejné díly. Vyšší pekáč vymažeme a vysypeme moukou. První díl těsta rozválíme na velikost pekáče a vložíme jej do něj.

Připravíme náplň: tvarohy, cukr, mléko a bílky smícháme dohromady. Cukr dáváme dle chuti, někdo více, někdo méně. Náplň naneseme na první díl těsta v pekáči. Druhý díl těsta opět vyválíme na velikost pekáče a přikryjeme jím náplň. Dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C stupňů a pečeme přibližně 20 minut. Hotová buchta je narůžovělá a těsto se nelepí na špejli.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kynutá buchta s tvarohem

Komentáře

  1. lucie   22.05.2014 | 18:05 | reagovat |

    Dobrý den, nepochopila jsem kolik je tam hery, 3 kostky nebo 3/4 kostky, ...tři kostky mi přijde nesmysl...dík :-)

  2. Zita Matejkova   28.02.2009 | 13:36 | reagovat |

    Lenko, já to nemyslela ve zlém, jen jsem chtěla říct, že kynout by měla podle názvu. Tak promiň, jestli se ti to dotklo.

  3. Lenka Sedlářová   28.02.2009 | 12:22 | reagovat |

    Odvolávám svůj včerejší komentář o hutném těstu. :) Včera jsme chutnali ne úplně vychladlou. Teď studená je mňamózní. Díky. Zito, číst umím. Vtip je v tom, že názvy mnohých receptů si protiřečí s obsahem receptu. :) A mně přijde rozumnější řídit se postupem uvedeným v receptu než názvem.

  4. Lucie Szücsová   28.02.2009 | 10:01 | reagovat |

    Tato buchta vykyne při pečení, nenechává se kynout zvlášť, alespoň já to nikdy nedělala.

  5. Zita Matejkova   28.02.2009 | 9:53 | reagovat |

    Lenko, v názvu je "kynutá" :D

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web