Kynutá buchta s hruškama

90 minut PT0H90M
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 375 g
Droždí 30 g
Mléko 200 ml
Moučkový cukr 50 g
Sůl 1 špetka
Vejce 1 ks
Hera 50 g
Náplň
Hrušky 10 ks
Citronová šťáva  
Šlehačka 150 g
Vejce 2 ks
Žloutek 2 ks
Cukr krupice 100 g
Vanilkový cukr 1 balení
Vlašské ořechy 100 g
Moučkový cukr 50 g
Kynutá buchta s hruškama

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Do mísy nasypeme mouku, uděláme do ní dolík a rozdrolíme tam droždí. Nalijeme na ně trošku oslazeného mléka, lehce droždí promícháme s mlékem tak, aby se nepromíchalo s moukou a počkáme na kvásek. Pak přilijeme mléko, přidáme práškový cukr, sůl, vejce a rozpuštěnou Heru. Propracujeme hladké těsto a necháme 30 minut kynout. Pak dáme na vál, prohněteme a vyválíme plát. Dáme na vymaštěný plech a na několika místech těsto propícháme. Necháme 15 minut kynout a mezi tím si připravíme náplň.

Hrušky oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme podélně na dílky. Zakapeme citronem (nezhnědnou a buchta je pak pikantnější). Ve šlehačce rozmícháme vejce, žloutky, cukr a vanilin. cukr. Těsto pokryjeme hustě dílky hrušek a zalijeme šlehačkovou směsí. Ořechy nasekáme na kousky, promícháme s cukrem a celou buchtu tím posypeme. Pečeme při teplotě asi 180 °C (pekla jsem v horkovzdušné troubě) asi 35 až 40 minut. Vychladlé nakrájíme.

Jsou výborné ke kávě. Radila bych nevynechávat ořechy obalené v cukru. Upečené dávají řezům výbornou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
2+
4.27 11 5 1
Tip na víkend: Kávové dezerty Články z

Komentáře k receptu: Kynutá buchta s hruškama

Komentáře

  1. Jarka O.   17.02.2010 | 19:09 | reagovat |

    Paní Lašáková, když zvednete okraje, máte z těsta něco jako misku a ani hodně tekutá náplň nevyteče :-) Já na horkovzduch jen dopékám, aby těsto chytlo barvu, peču klasicky.

  2. K. Lašáková   17.02.2010 | 17:31 | reagovat |

    Zajímavý a moc dobrý koláč. Dala jsem už přezrálé hrušky, hodně zakapala citronem (1,5). Šlehačka ale jak je neušlehaná, mi vtekla zčástí i pod koláč, vlastně tím byl zalitý celý plech-což mi přišlo divné. Ale po upečení to bylo OK. Pekla jsem horkovzduchem 175°C, za 15min už hotové a zhnědlá šlehačka s vajíčky. Uvnitř propečené. Hrušky ikdyž byly fakt přezrálé (je únor!!), jsou zčástí tvrdkavé a ne rozteklé. Asi je to tím,že jsem pekla jen 15min.

  3. Evžen Kraken   30.10.2009 | 17:20 | reagovat |

    Buchta je výborná. Těsto jsem namazal rybízovým džemem podle doporučení. To musíte zkusit!

  4. Lenka H.   26.08.2009 | 15:08 | reagovat |

    Toto je lahodný recept, velmi se povedlo! Doporučuji použít tvrdé hrušky a pořádně je pokapat citrónem, mají pak výraznou chuť a nejsou "na bláto". Také jsem vyzkoušela prášek na kynuté těsto - seženete v obchodě. Těsto samo vykyne při pečení, nemusíte čekat při přípravě. Nemůžu si vynachválit, rychlá příprava a překvapivě dobrý výsledek.

  5. Anonym   04.04.2008 | 10:43 | reagovat |

    ja delam taky kynutou buchtu s hruskami, sice podle jineho receptu ale jsou dobre, zkuste navrh dat jen hrusky a posypat drobenkou, v jednoduchosti je sila.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web