Kynutá buchta s hruškama

90 minut PT0H90M
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 375 g
Droždí 30 g
Mléko 200 ml
Moučkový cukr 50 g
Sůl 1 špetka
Vejce 1 ks
Hera 50 g
Náplň
Hrušky 10 ks
Citronová šťáva  
Šlehačka 150 g
Vejce 2 ks
Žloutek 2 ks
Cukr krupice 100 g
Vanilkový cukr 1 balení
Vlašské ořechy 100 g
Moučkový cukr 50 g
Kynutá buchta s hruškama

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Do mísy nasypeme mouku, uděláme do ní dolík a rozdrolíme tam droždí. Nalijeme na ně trošku oslazeného mléka, lehce droždí promícháme s mlékem tak, aby se nepromíchalo s moukou a počkáme na kvásek. Pak přilijeme mléko, přidáme práškový cukr, sůl, vejce a rozpuštěnou Heru. Propracujeme hladké těsto a necháme 30 minut kynout. Pak dáme na vál, prohněteme a vyválíme plát. Dáme na vymaštěný plech a na několika místech těsto propícháme. Necháme 15 minut kynout a mezi tím si připravíme náplň.

Hrušky oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme podélně na dílky. Zakapeme citronem (nezhnědnou a buchta je pak pikantnější). Ve šlehačce rozmícháme vejce, žloutky, cukr a vanilin. cukr. Těsto pokryjeme hustě dílky hrušek a zalijeme šlehačkovou směsí. Ořechy nasekáme na kousky, promícháme s cukrem a celou buchtu tím posypeme. Pečeme při teplotě asi 180 °C (pekla jsem v horkovzdušné troubě) asi 35 až 40 minut. Vychladlé nakrájíme.

Jsou výborné ke kávě. Radila bych nevynechávat ořechy obalené v cukru. Upečené dávají řezům výbornou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
2+
4.27 11 5 1
Francouzský jablečný koláč s mandlemi Jak zpracovat bohatou jablečnou úrodu? Články z

Komentáře k receptu: Kynutá buchta s hruškama

Komentáře

  1. Jarka O.   17.02.2010 | 19:09 | reagovat |

    Paní Lašáková, když zvednete okraje, máte z těsta něco jako misku a ani hodně tekutá náplň nevyteče :-) Já na horkovzduch jen dopékám, aby těsto chytlo barvu, peču klasicky.

  2. K. Lašáková   17.02.2010 | 17:31 | reagovat |

    Zajímavý a moc dobrý koláč. Dala jsem už přezrálé hrušky, hodně zakapala citronem (1,5). Šlehačka ale jak je neušlehaná, mi vtekla zčástí i pod koláč, vlastně tím byl zalitý celý plech-což mi přišlo divné. Ale po upečení to bylo OK. Pekla jsem horkovzduchem 175°C, za 15min už hotové a zhnědlá šlehačka s vajíčky. Uvnitř propečené. Hrušky ikdyž byly fakt přezrálé (je únor!!), jsou zčástí tvrdkavé a ne rozteklé. Asi je to tím,že jsem pekla jen 15min.

  3. Evžen Kraken   30.10.2009 | 17:20 | reagovat |

    Buchta je výborná. Těsto jsem namazal rybízovým džemem podle doporučení. To musíte zkusit!

  4. Lenka H.   26.08.2009 | 15:08 | reagovat |

    Toto je lahodný recept, velmi se povedlo! Doporučuji použít tvrdé hrušky a pořádně je pokapat citrónem, mají pak výraznou chuť a nejsou "na bláto". Také jsem vyzkoušela prášek na kynuté těsto - seženete v obchodě. Těsto samo vykyne při pečení, nemusíte čekat při přípravě. Nemůžu si vynachválit, rychlá příprava a překvapivě dobrý výsledek.

  5. Anonym   04.04.2008 | 10:43 | reagovat |

    ja delam taky kynutou buchtu s hruskami, sice podle jineho receptu ale jsou dobre, zkuste navrh dat jen hrusky a posypat drobenkou, v jednoduchosti je sila.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Exotické bylinky, které snadno seženete a pomůžou vám proti nachlazení Exotické bylinky, které snadno seženete a pomůžou vám proti nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web